Αγανάκτησε ο Σίσι με το “κολλημένο” Ever Given: “Ξεφορτώστε όλο το φορτίο του να ξεμπερδεύουμε”

Με 158 ψήφους υπέρ πέρασε ο προϋπολογισμός

Εντολές για την αφαίρεση όλων των εμπορευματοκιβωτίων του τεράστιου φορτηγού πλοίου «Ever Given» για να μπορέσει να αποκολληθεί και να ελευθερωθεί η Διώρυγα του Σουέζ, έδωσε ο αιγύπτιος πρόεδρος ‘Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, όπως μεταδίδει το «Αλ Αραμπίγια» επικαλούμενο δηλώσεις του προέδρου της Αρχής Διώρυγας του Σουέζ, Οσάμα Ραμπία.

Το πλοίο βρίσκεται προσαραγμένο από την Τρίτη 23 Μαρτίου και για έκτη μέρα στο 151ο χιλιόμετρο της Διώρυγας του Σουέζ, έχοντας παραλύσει τη θαλάσσια δίοδο και αφήνοντας 321 πλοία εγκλωβισμένα, προκαλώντας ζημίες περίπου 10 δισ. δολαρίων την ημέρα.Οι αρχές προσπαθούν να απεγκλωβίσουν το πλοίο με αφαίρεση άμμου και με τη βοήθεια ρυμουλκών, αλλά χωρίς μέχρι τώρα αποτέλεσμα. Στην τελευταία δήλωση των τεχνικών αναφερόταν ότι ίσως βοηθήσει στην αποκόλληση του τεράστιου πλοίου, μήκους σχεδόν μισού χιλιομέτρου,η αποψινή φυσική πλημμυρίδα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι