Άγκυρα: Δώστε μας τους οκτώ, “δίκαιη δίκη” για τους δύο

Άγκυρα: Δώστε μας τους οκτώ, “δίκαιη δίκη” για τους δύο

Και επίσημα η Τουρκία συνδέει το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους, με επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

Με την επιστολή η Άγκυρα από την Ελλάδα πρώτα να εκδώσει τους Τούρκους στρατιωτικούς και σε αντάλλαγμα θα παραχωρήσει «δίκαιη δίκη» στους δύο Έλληνες!

Αποστολέας της επιστολής είναι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ, με ημερομηνία 31 Μαΐου.

Στην επιστολή ο Τούρκος αξιωματικός κατηγορεί τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι συμπεριφέρονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά στις υποθέσεις των δύο Ελλήνων και των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών και κατηγορεί το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της επιστροφής των Ελλήνων αλλά όχι υπέρ της έκδοσης των Τούρκων.

Καταγγέλλει δε, την ελληνική δικαιοσύνη για υποκρισία και επειδή δεν επιστρέφει τους Τούρκους «εγκληματίες» και τους αφήνει χωρίς τιμωρία.

«Οι Αρχές της Τουρκίας και η τουρκική κοινωνία περιμένουν την έκδοση των οκτώ δολοφόνων άμεσα και σας διαβεβαιώνουμε ότι οι δύο κρατούμενοι Έλληνες στρατιωτικοί θα έχουν μια δίκαιη δίκη στη Τουρκία», καταλήγει η επιστολή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι