Αγνοείται το αεροσκάφος που μετέφερε τον αντιπρόεδρο του Μαλάουι

Αγνοείται το αεροσκάφος που μετέφερε τον αντιπρόεδρο του Μαλάουι

Το στρατιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε τον αντιπρόεδρο του Μαλάουι, Σάουλος Κλάους Τσιλίμα και άλλα εννέα άτομα, αγνοείται εδώ και δώδεκα ώρες.

Το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας χάθηκε από τα ραντάρ μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα Λιλόνγκουε. Δεν προσγειώθηκε όπως ήταν προγραμματισμένο και οι προσπάθειες των αρχών να επικοινωνήσουν με τον πιλότο δεν έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής.

Ο πρόεδρος Δρ Λάζαρους Μακάρθι Τσακουέρα ακύρωσε την προγραμματισμένη αναχώρησή του για τις Μπαχάμες και διέταξε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του αεροπλάνου.

Το Μαλάουι, επίσημα Δημοκρατία του Μαλάουι (αγγλικά: Republic of Malawi, τσέουα: Dziko la Malaŵi) είναι χώρα της Αφρικής, γνωστή ως Νυασαλάνδη από το 1907 μέχρι την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της τον Ιούλιο του 1964. Ήταν πρώην βρετανικό προτεκτοράτο  και διατήρησε καλές σχέσεις με τη Βρετανία μέχρι το 2012, όταν διεκόπησαν οι διπλωματικές σχέσεις για την κριτική που άσκησαν οι Βρετανοί στην κυβέρνηση του Μαλάουι. Το 2020 είχαν προεδρικές εκλογές που καταγγέλθηκαν για νοθεία και όταν επαναλήφθηκαν εξελέγη ο Τσακουέρα, επικεφαλής της έως τότε αντιπολίτευσης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι