Αγνώστου περιεχομένου συμβιβασμός ξεμπλοκάρει Πολωνία-Ουγγαρία

Αγνώστου περιεχομένου συμβιβασμός ξεμπλοκάρει Πολωνία-Ουγγαρία

Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε φόρμουλα συμβιβασμού με την Πολωνία και την Ουγγαρία, που έθεταν βέτο στον προϋπολογισμό του Ταμείου Ανάκαμψης επειδή αυτός συνδεόταν “με το κράτος δικαίου” και θεωρείτο η σύνδεση παρέμβαση στα εσωτερικά των δύο χωρών.

Κανείς δεν έχει αναφέρει το περιεχόμενο της συμφωνίας συμβιβασμού και από τον Πολωνό αναπληρωτή πρωθυπουργό Jaroslaw Gowin ειπώθηκε μόνον ότι η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών και της προεδρεύουσας Γερμανίας θα παρουσιαστεί και στους άλλους εταίρους και ότι «κρατά την Πολωνία κυρίαρχη στο εσωτερικό της και την Ευρώπη ενωμένη».

Η Γερμανία μέσω της αναπληρωτού εκπροσώπου της κυβέρνησης Μαρτίνα Φιτζ, δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε, παρά απάντησε ότι «δεν μπορεί να πει ακόμη αν βρέθηκε λύση ή όχι».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version