Αγώνας να κρατηθεί στη ζωή ο Ναβάλνι… ανησυχία Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Οι γιατροί, που έχουν αναλάβει τον Ρώσο αντιπολιτευόμενο Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος βρίσκεται στην εντατική νοσοκομείου της Σιβηρίας, κάνουν τα πάντα “για να σώσουν τη ζωή” του, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υποδιευθυντής του νοσηλευτικού αυτού ιδρύματος.

“Οι γιατροί κάνουν τα πάντα, αγωνίζονται πραγματικά για να σώσουν τη ζωή του”, σημείωσε ο Ανατόλι Καλινιτσένκο, ο οποίος είναι υποδιευθυντής του νοσοκομείου του Ομσκ στη Σιβηρία, στο οποίο εισήχθη ο Ναβάλνι. Ο 44χρονος επικριτής του Κρεμλίνου διακομίσθηκε στο νοσοκομείο έπειτα από αδιαθεσία που αισθάνθηκε ξαφνικά ενώ βρισκόταν στο αεροπλάνο, ενώ το περιβάλλον του καταγγέλλει ότι τον δηλητηρίασαν.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική της ασφάλειας της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ εξέφρασε σήμερα ανησυχία σχετικά με τις υποψίες ότι ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος πολιτικός Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάστηκε. “Ανησύχησα όταν πληροφορήθηκα για την υποψία ότι δηλητηριάστηκε ο Αλεξέι Ναβάλνι @navalny”, αναφέρει ο Μπορέλ σε μήνυμά του στο Twitter. “Αν επιβεβαιωθεί, αυτοί που ευθύνονται θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Του εύχομαι ταχεία και πλήρη ανάρρωση”, πρόσθεσε ο Μπορέλ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι