Αγωνία για την 23χρονη λεχώνα που διασωληνώθηκε με βαριά πνευμονία

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Μια 23χρονη από τη Δυτική Αχαΐα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου με επιπλοκές του κορονοϊού, ενώ και το μωρό της νοσηλεύεται -εκτός κινδύνου πλέον εκείνο. Συγκεκριμένα το νεογνό διασωληνώθηκε προληπτικά ως πρόωρο και ήδη αποσωληνώθηκε.

Η μητέρα όμως, εξακολουθεί να ειναι σε σοβαρή κατάσταση. Η 23χρονη εισήχθη έγκυος με πολύ βαριά συμπτώματα και ενώ διένυε τον 8ο μήνα, Σήμερα τα ξημερώματα έγινε επειγόντως καισαρική και  διασωλήνωσαν τη μητέρα μόλις γεννήθηκε το μωρό. Εν συνεχεία εκείνο παρουσίασε βελτίωση, η μητέρα όμως όχι.

Ο πεθερός της 23χρονης, Φίλιππος Λιάκος, δημοτικός σύμβουλος Δυτικής Αχαΐας, είπε: «Κάνανε προσπάθειες αρκετές οι γιατροί, της έβαλαν οξυγόνο. Προσπάθησαν όλοι, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε να της πάρουν το παιδάκι για να τη διασωληνώσουν».

Το ιστορικό

Ήταν μόλις 8 μηνών έγκυος η 23χρονη Κωνσταντίνα όταν της ανακοίνωσαν οι γιατροί πως πρέπει να προχωρήσουν σε πρόωρο τοκετό καθώς η πνευμονία που της προκάλεσε ο κορονοϊός έθετε πλέον σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή της ίδιας αλλά και του μωρού που κυοφορούσε.

«Είναι μια γυναίκα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας. Ήταν σε τελειόμηνη φάση εγκυμοσύνης. Εντούτοις προσβλήθηκε από κορονοϊό, έκανε μια βαριά πνευμονία. Δυστυχώς μπήκε επειγόντως σε τοκετό προκειμένου να σωθεί και το έμβρυο αλλά και η ζωή της και παραμένει διασωληνωμένη σε ΜΕΘ σε αρκετά βαριά κατάσταση» είπε η γιατρός Καρολίνα Ακινοσόγλου, υπεύθυνη της κλινικής Covid-19 στο νοσοκομείο του Ρίου.

Όλα ξεκίνησαν πριν από 22 μέρες όταν ασθένησε ο πεθερός της Φίλιππος Λιάκος: «Εγώ  ένιωσα τα πρώτα συμπτώματα. Έκανα το τεστ, βγήκα θετικός, η γυναίκα μου αρνητική. Στην αρχή νοσούσα ελαφριά μετά άρχισα να χειροτερεύω. Την τρίτη μέρα κόλλησε και η γυναίκα μου», είπε ο ίδιος.  Πριν από πέντε ημέρες η νύφη του έκανε δέκατα (37,1°C).

«Ο γιατρός την ενημέρωσε να πάει κατευθείαν στο νοσοκομείο που εφημερεύει. Μεταφέρθηκε στο Ρίο και νοσηλεύεται από τότε», είπε ο πεθερός της. Εκεί οι γιατροί διέγνωσαν βαριά πνευμονία και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στη ΜΕΘ. Προϋπόθεση ήταν να γίνει πρώτα η καισαρική. Λίγο μετά τις 4 σήμερα το πρωί ήρθε στον κόσμο ένα αγοράκι 2,2 κιλά, το οποίο παραμένει στον θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Το παιδί διασωληνώθηκε στην αίθουσα τοκετών λόγω προωρότητας, αλλά πήγε καλά και σε λίγο βγήκε και το τεστ, που έδειχνε ότι το βρέφος δεν νοσούσε. «Το παιδί είναι καλά.  Το έχουμε αποδιασωληνώσει από το μεσημέρι. Είναι σε καλή κατάσταση. Η 23χρόνη είχε πνευμονία και είναι στην Μονάδα» δήλωσε ο γιατρός της παιδιατρικής κλινικής.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι