Αγωνία για την τύχη του αγνοούμενου νέου και της εγκύου – Πλέον ανέλαβε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών

Αγωνία για την τύχη του αγνοούμενου νέου και της εγκύου – Πλέον ανέλαβε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται άκαρπες οι έρευνες για τον νέο που ήρθε από το εξωτερικό για γιορτές με τους δικούς του και για έβδομη μέρα για την έγκυο.

Οι συγγενείς του ηλικίας 31 ετών νέου που αγνοείται εδώ και τρεις ημέρες στην περιοχή του Μεσολογγίου κορυφώνεται, καθώς θεωρούν ότι αν ήταν υγιής, θα είχε σίγουρα επικοινωνήσει μαζί τους “χρονιάρες μέρες”. Ο νέος εργαζόταν στο εξωτερικά, σε φωτοβολταϊκά, και είχε έρθει στο χωριό του για διακοπές. Τόσο αυτή την υπόθεση, όσο και της αγνοούμενης από την Πρωτοχρονιά εγκύου, από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, τις ανέλαβε πλέον το Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Όσον αφορά το νέο άνδρα, τον Μπάμπη Κούτσικο, ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ζωντανό είναι κάποιος που θεωρείται “πολύ καλός φίλος του”, είναι ηλικίας 51 ετών και όταν κατέθεσε στην αστυνομία είπε: «Τον πήγα με το αμάξι παραέξω, επειδή ήθελε να πάει με κάποιον για κυνήγι». Δεν είπε με ποιον. Την επομένη ο 50χρονος έφυγε και είπε ότι πάει για κυνήγι, αλλά εν συνεχεία προσήχθη εκ νέου, αν όχι ως ύποπτος, πάντως για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση.

Ο θείος του αγνοούμενου νέου όμως απόρησε. «Καλά, είναι ο καλύτερός του φίλος, πέρσι του δάνεισε σχεδόν 20 χιλιάρικα που δεν τα επέστρεψε ακόμη και αντί να αγωνιά και να ψάχνει όπως όλοι μας, φεύγει και πάει για κυνήγι σαν να μην τρέχει τίποτα; Και πώς άφησε τον καλύτερό σου φίλο μόνο στα βουνά στις 9 το βράδυ να πάει για κυνήγι; Πώς δεν τον ρώτησε με ποιον θα πήγαινε για κυνήγι; Ο Μπάμπης δεν είχε άλλο φίλο να πάει για κυνήγι, όλοι έλειπαν εκτός από αυτόν που του δάνεισε λεφτά».

Η αδελφή του αγνοούμενου, Μαρία, που αγωνιά μαζί με την άλλη αδελφή της και όλη την οικογένεια, συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του αδερφού της, Μπάμπη. Είπε: «Κάνουμε έρευνες διαρκώς. Είμαστε όλοι έξω και ψάχνουμε. Και οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθάνε. Έχουμε χωριστεί σε ομάδες, αστυνομία και  εθελοντές. Από την αστυνομία, δεν μας λένε τίποτα».

Αναφερόμενη στον φίλο του αγνοούμενο, είπε: «Ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε. Με αυτόν είχε την τελευταία επικοινωνία ότι θα τον έπαιρνε και θα πήγαινε μαζί του για κυνήγι. Αλλά εκείνος υποστηρίζει ότι τον άφησε σε ένα σημείο, όπου θα τον παραλάμβανε κάποιος άλλος. Ο αδερφός μου δεν είχε άλλους γνωστούς για κυνήγι εδώ στο Μεσολόγγι. Ένας που είχε για κυνήγι ήταν εκτός Μεσολογγίου και οι άλλοι του οι φίλοι δεν κυνηγάνε». Το σήμα του κινητού του αγνοούμενου εντοπίστηκε σε τρία σημεία, αλλά οι έρευνες στα σημεία αυτά δεν απέδωσαν.

Η έγκυος

Η ηλικίας 41 ετών Γεωργία Μουράτη, έγκυος στην τρίτο μήνα της κύησης, χάθηκε ξαφνικά την Πρωτοχρονιά και οι συγγενείς της φοβώνται ότι της έχει συμβεί κάτι κακό, καθώς είναι σίγουροι ότι δεν θα άφηνε ποτέ την 13χρονη κόρη της. Η γυναίκα αυτή φέρεται (σύμφωνα με τον τωρινό σύντροφό της) να του άφησε μήνυμα ότι παίρνει 5.000 ευρώ από το συρτάρι και “θα του εξηγήσει αργότερα”. Η Αστυνομία ψάχνει για στοιχεία στο κινητό του άνδρα.

Οι συγγενείς της αγνοούμενης θεωρούν απίθανο να πήρε 5.000 ευρώ από το συρτάρι του συντρόφου της, όπως εκείνος υποστηρίζει. Στην εργασία της (καφετέρια) δεν πήγε ποτέ την Πρωτοχρονιά, αλλά στη μητέρα της στάλθηκε μήνυμα από το κινητό της αγνοούμενης ότι θα πήγαινε για δουλειά. Ο σύντροφός της επιμένει ότι κοιμήθηκαν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και ότι, όταν ξύπνησε, η Γεωργία δεν ήταν εκεί. Ο ίδιος λέει πως η σχέση τους ήταν ανέφελη και πως όταν δεν την βρήκε σπίτι, πίστεψε ότι θα είχε πάει στους δικούς της.

Οπως έγινε γνωστό, το μήνυμα που φέρεται να άφησε στο κινητό του, ήταν αρκετά περίεργο: «Να ξέρεις ότι ξέρω πως δεν δουλεύεις πλέον λόγω του ψέματος που σου ζήτησα να πεις για να είμαστε παρέα. Θέλω να σου πω κάτι. Σου πήρα τα λεφτά από το συρτάρι. Ξέρω ότι τα χρειάζεσαι αλλά είναι ανάγκη. Θα σου πω από κοντά. Μη μου θυμώσεις σε παρακαλώ». Ο ίδιος στέλνει μήνυμα ως απάντηση «Γιατί δεν με ξύπνησες; Τι τα θέλεις τόσα λεφτά;» Η Γεωργία φέρεται να μην απάντησε.

Ο σύντροφός της εν συνεχεία μίλησε με τη μητέρα της συντρόφου του. Εκείνη του είπε πως η κόρη της δεν έχει πάει από εκεί και ότι της έστειλε μήνυμα πως πάει για δουλειά και θα περάσει από το πατρικό της όταν σχολάσει. Ο σύντροφός της λέει «είμαι μαζί της τρία χρόνια τώρα, είναι έγκυος στο παιδί μου, θα βάλω και ντετέκτιβ για να την ψάξει, θα κάνω τα πάντα». Το κινητό της πάντως δεν δίνει σήμα πουθενά πλέον. Θεωρείται πιθανότερο, και τα δύο μηνύματα να τα έστειλε όποιος βρίσκεται πίσω από την εξαφάνισή της και όχι η ίδια.

«Μου πήραν το κινητό στην αστυνομία και καλά κάνανε, να το ψάξουν, εγώ και γενετικό υλικό έδωσα για παν ενδεχόμενο», είπε ο σύντροφός της. Ο εργοδότης της λέει ότι η Γεωργία ήταν πολύ τυπική στη δουλειά της και ότι την ημέρα που εξαφανίστηκε η βάρδια της στην καφετέρια άρχιζε στις 2:30 το μεσημέρι, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι