Αγοράκι από το Λίβανο σκοτώθηκε στην Τροιζηνία ή από πτώση ή από κλαδί δέντρου

Αγοράκι από το Λίβανο σκοτώθηκε στην Τροιζηνία ή από πτώση ή από κλαδί δέντρου

Ομάδα τουριστών από τον Λίβανο περιηγείτο το απόγευμα στο φαράγγι του  Διαβολογέφυρου Τροιζηνίας, όταν σύμφωνα με το  saronicmagazine ένα βαρύ κλαδί δέντρου έπεσε στο κεφάλι 10χρονου αγοριού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Σύμφωνα με άλλες πηγές, το αγοράκι σκοτώθηκε πέφτοντας από μεγάλο ύψος.

Το άτυχο παιδί καταγόταν από τον Λίβανο και βρισκόταν στην Τροιζηνία για διακοπές. Βρέθηκε στο Διαβολογέφυρο με ενηλίκους αλλά και παιδιά άλλων τουριστών. Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ίσως το παιδί πιάστηκε από κλαδί που υποχώρησε και έπεσε από μεγάλο ύψος ή όντως ευσταθεί η αρχική πληροφορία ότι έπεσε γέρικο κλαδί στο κεφάλι του.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Γαλατά, άνθρωποι του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων και αστυνομικοί, αλλά οι προσπάθειες για ανάνηψη δεν έφεραν αποτέλεσμα.

To γεφύρι πήρε την ονομασία του από θρύλο που αναφέρει ότι επί Τουρκοκρατίας ο πασάς της περιοχής διέταξε ένα φημισμένο πρωτομάστορα να κατασκευάσει γέφυρα σε πολύ δύσκολο σημείο και τον απείλησε ότι αν δεν τα κατάφερνε, θα τον αποκεφάλιζε. Ο γεφυροποιός δυσκολευόταν πολύ και δεν στέριωνε η γέφυρα, οπότε σύμφωνα με το θρύλο εμφανίστηκε ο διάβολος, ο οποίος του υποσχέθηκε να τον βοηθήσει και να τον πλουτίσει, με αντάλλαγμα την ψυχή του. Ο μάστορας δέχτηκε, η γέφυρα φτιάχτηκε και ο γεφυροποιός βρήκε ένα πιθάρι χρυσά φλουριά που τα έκρυψε στο φαράγγι. Έξι χρόνια μετά καθώς πήγαινε στην κρυψώνα με τα λεφτά, ένας άγριος άνεμος τον σήκωσε και τον εξαφάνισε, ενώ την ίδια στιγμή κάηκε το σπίτι και όλη του η οικογένεια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι