Αγόρι 11 ετών φέρεται να βίασε 6χρονο Ρομά στην Χαλκίδα – 500 συλλήψεις ανηλίκων μέσα σε ένα δίμηνο

Αγόρι 11 ετών φέρεται να βίασε 6χρονο Ρομά στην Χαλκίδα – 500 συλλήψεις ανηλίκων μέσα σε ένα δίμηνο

Σοκαριστική καταγγελία έγινε το πρωί της Κυριακής στο αστυνομικό τμήμα Χαλκίδας από τους γονείς ενός 7χρονου. Κατήγγειλαν βιασμό του παιδιού από 11χρονο φίλο του στο συνοικισμό Ρομά Ψαχνών Ευβοίας. Αναμένεται ιατροδικαστική εξέταση.

Ο 7χρονος σύμφωνα με το eviathema.gr, πήγε με δάκρυα στους γονείς του λέγοντας ότι ο 11χρονος φίλος του τον βίασε. Οι γονείς πήγαν αμέσως στην ασφάλεια Χαλκίδας και κατήγγειλαν το συμβάν. Οι γονείς του 11χρονου συνελήφθησαν για παραμέληση ανηλίκου ενώ αναμένεται και η εξέταση του 7χρονου από ιατροδικαστή για να επιβεβαιωθούν τα καταγγελλόμενα.

Η παιδική παραβατικότητα απασχολεί πλέον ιδιαίτερα την κοινή γνώμη. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ το τελευταίο δίμηνο έχουν γίνει πανελλαδικά 1.418 προσαγωγές που κατέληξαν σε 500 συλλήψεις ανηλίκων, ηλικίας 12-18 ετών, για ναρκωτικά, κλοπές, οπλοκατοχή και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση η ΕΛΑΣ εν προκειμένω έχει ως προτεραιότητα την προστασία των ανηλίκων και την πρόληψη. «Από το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2024 υλοποιείται μία δέσμη δράσεων, οι οποίες στοχεύουν στην αποτροπή και αντιμετώπιση της παραβατικότητας, που εκδηλώνεται μεταξύ νέων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, του Σαββάτου και της Κυριακής υλοποιείται δράση ήπιας αστυνόμευσης από εκπαιδευμένες γυναίκες και άντρες αστυνομικούς, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία που συγκεντρώνονται νέοι και όπου έχουν σημειωθεί περιστατικά παραβατικότητας.

Η δράση, όπως αναφέρεται, στοχεύει στην αποτροπή εκδηλώσεων βίας και επιθέσεων σε βάρος των νέων και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των ίδιων και των γονέων τους, μέσω της εμφανούς αστυνομικής παρουσίας.

Στις περιπτώσεις που εκδηλώθηκαν περιστατικά βίας και παραβατικότητας, πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές και συλλήψεις, ενώ η ήπια αστυνόμευση έχει αποτιμηθεί θετικά από τους ανηλίκους και τους γονείς, «οι οποίοι πλησιάζουν τους αστυνομικούς, συνομιλούν μαζί τους και ενημερώνονται για ζητήματα που τους απασχολούν».

Ο σχεδιασμός υλοποιείται σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 13.500 αστυνομικών, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει 40.638 ελέγχους ανηλίκων, 1.418 προσαγωγές και συλλήψεις 500 ανηλίκων, μεταξύ των οποίων 50 για ναρκωτικές ουσίες, 40 για κλοπές – διαρρήξεις, 19 για κατοχή όπλων και 13 για σωματικές βλάβες.

Ειδικότερα, στην Αττική πραγματοποιήθηκαν 8.078 έλεγχοι, έγιναν 135 προσαγωγές και 9 συλλήψεις ανηλίκων, ενώ στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, 2.345 έλεγχοι και 7 προσαγωγές ανηλίκων. Δεν είναι σαφές από την ανακοίνωση, πού έγιναν τελικά οι 500 συλλήψεις, όταν σε κάθε στατιστική στην Ελλάδα τα μισά περιστατικά αφορούν στην Αθήνα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι