Άγρια κόντρα Τραμπ-Ομπάμα, λίγο πριν τις κάλπες

Άγρια κόντρα Τραμπ-Ομπάμα, λίγο πριν τις κάλπες

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τον Ντόναλντ Τραμπ ξέσπασε μόλις τέσσερις ημέρες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές για την ανανέωση των μελών του Κογκρέσου.

Ο Ομπάμα κατηγόρησε τον Τραμπ για «τακτική του τρόμου», προφανώς με αφορμή τα τρομοδέματα και την σφαγή στο Πίτσμπουργκ, αλλά και για εκβιαστική εκμετάλλευση των μεταναστών. Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μαϊάμι ο Ομπάμα είπε προς τους Αμερικανούς: «Σας λένε ότι ένα σωρό φτωχοί πρόσφυγες που είναι χιλιάδες μίλια μακριά συνιστούν υπαρξιακή απειλή για την Αμερική».

Χαρακτήρισε επίσης «πολιτικό ελιγμό» την ανάπτυξη του στρατού στα σύνορα που διέταξε ο Τραμπ, σημειώνοντας ότι ο Ρεπουμπλικάνος χωρίζει «ακόμη και τους γενναίους στρατιώτες μας από τις οικογένειές τους».

Ο Ομπάμα κατηγόρησε την κυβέρνηση Τραμπ ότι επιδιώκει μονίμως «να αποσπά την προσοχή από την πολιτική της», σημειώνοντας ότι η δημοκρατία «δεν μπορεί να λειτουργήσει». Τόνισε τέλος ότι οι εκλογές από μόνες τους δεν θα «εξαλείψουν τον ρατσισμό, τον σεξισμό και την ομοφοβία, αλλά θα είναι μια αρχή».

Απαντώντας ο Τραμπ ο κατηγόρησε τον Ομπάμα ότι δεν ανταποκρίθηκε στις δεσμεύσεις του προς τους ψηφοφόρους, καταλογίζοντάς του ότι είπε «το ένα ψέμα μετά το άλλο».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι