Αγρίνιο: Σκορπιός “τσίμπησε” νεαρό ενώ κοιμόταν σπίτι του

Λευκάδα: Ανήλικος χτύπησε με λοστό τον πατέρα της κοπέλας του

Στο νοσοκομείο κατέληξε ένας νεαρός που τον “τσίμπησε” σκορπιός σε περιοχή του δήμου Αγρινίου -δεν γνωρίζουμε πού ακριβώς. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, πάντως, φέτος με τις υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν αρκετά περιστατικά σε διάφορες περιοχές. Ο νεαρός, που ξύπνησε από τον οξύ πόνο,  διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Ο σκορπιός είναι πιο επικίνδυνος για τα μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους, επειδή τα μεν παιδιά έχουν μικρό όγκο σώματος και το δηλητήριο δρα με μεγαλύτερη ένταση, οι δε ηλικιωμένοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρδιακή ή αναπνευστική ανεπάρκεια. Μπορεί πάντως να υπάρξουν σοβαρές επιπλοκές και σε υγιείς ενήλικες. Για το τι να κάνει κάποιος σε περίπτωση που τον κεντρίσει σκορπιός, αλλά και τα συμπτώματα που μπορεί να παρουσιάσει, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Σύμφωνα με το sinidisi.gr, τα τσιμπήματα σκορπιών είναι πολύ συχνά στο Αγρίνιο, ειδικά το τελευταίο διάστημα με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Οι πολίτες και ειδικά οι τουρίστες από αστικά κέντρα που δεν έχουν γνώσεις από την ζωή στην ύπαιθρο, πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ελέγχουν τους χώρους, τα υποδήματα, τα ρούχα κλπ., καθώς σκορπιοί, φίδια, αράχνες και έντομα με τοξίνες δεν βρίσκονται μόνον στις αγρούς ή ερημικές περιοχές, αλλά είναι πιθανό να φωλιάσουν και μέσα σε σπίτια που κατοικούνται.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx