Αγρότες έβαλαν φωτιά σε σανό μπροστά στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Μια προσαγωγή

Αγρότες έβαλαν φωτιά σε σανό μπροστά στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Μια προσαγωγή

Διαμαρτυρόμενοι αγρότες στη Λαμία, στοίβαξαν σανό μπροστά στον ελληνικό Οργανισμό Πληρωμών των Κοινοτικών Ενισχύσεων και του έβαλαν φωτιά. Αντέδρασε άμεσα η Πυροσβεστική και προσήχθη ένας διαδηλωτής.

Οι αγρότες έχουν μπλόκα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και ετοιμάζονται για συλλαλητήριο, με αίτημα να δοθούν όσα οφείλονται σε πλημμυροπαθείς, να μη μειωθούν οι επιδοτήσεις αλλά να αντιμετωπισθεί εν γένει και το αυξημένο κόστος παραγωγής. Στη Λαμία, σύμφωνα με το lamiareport, αγρότες από το μπλόκο της Ανθήλης, έβαλαν σήμερα το μεσημέρι σανό έξω από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ  και έβαλαν φωτιά. Στο σημείο έσπευσαν τέσσερις πυροσβέστες για την κατάσβεση της ενώ η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον μία προσαγωγή.

Την ίδια ώρα αγρότες της ευρύτερης περιοχής Καρδίτσας και Τρικάλων, προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Ε.Ο. Τρικάλων – Καρδίτσας, στο ύψος του Αγνατερού. Για όση ώρα ήταν αποκλεισμένη η Εθνική, η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν από παράπλευρη οδό. Για λίγη ώρα αγρότες έκλεισαν συμβολικά και την Εθνική Οδό Καρδίτσας – Λάρισας στον κόμβο Πλατυκάμπου.

Οι αγρότες μετά από διαβουλεύσεις που είχαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και την άρνηση αυτών να τους επιτρέψουν την άνοδο στην Εθνική Οδό, κινήθηκαν πεζή και κατέλαβαν μέρος του οδοστρώματος χωρίς τα τρακτέρ. Ανέφεραν ότι δεν θέλουν να κλείσουν δρόμους, απλά να δείξουν ότι μπορούν να το κάνουν. Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και όχι με υπουργούς γιατί, όπως είπαν «΄ιως τα προβλήματά τους να μη μεταφέρονται σωστά».

Οι αγρότες ζητούν μεταξύ άλλων επιδότηση στο αγροτικό πετρέλαιο και άμεση καταβολή αποζημιώσεων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ως θετικό για του αγρότες μέτρο το γεγονός ότι κατατέθηκε τροπολογία για την αναστολή διακοπής της παροχής ρεύματος σε πλημμυροπαθείς αγρότες, ὀμως οι αγρότες απαντούν ότι αυτό είχε ήδη αποφασισθεί από το Νοέμβριο και ήταν αυτονόητο μέτρο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι