Αγρότες και μπλόκα: Αύριο μεσημέρι οι οριστικές αποφάσεις

Αγρότες και μπλόκα: Αύριο μεσημέρι οι οριστικές αποφάσεις

Αύριο στη Νίκαια της Λάρισας θα γίνει η πανελλαδική σύσκεψη για αποφάσεις, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και όσα υποσχέθηκε. Η γενική εικόνα είναι οτι τα περισσότερα μπλόκα θα ψηφίσουν για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Η σύσκεψη των περίπου 50 μπλόκων θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι. Σήμερα, στις 17.00 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στον Πλατύκαμπο, όπου και θα υπάρξει ενημέρωση και συζήτηση, από τα μέλη της επιτροπής που βρέθηκαν στην Αθήνα. Συσκέψεις ήδη γίνονται σε πολλά μπλόκα μεμονωμένα για να καθορίσουν τη στάση τους στην αυριανή πανελλαδική.

Σε δηλώσεις του πάντως χθες, το μέλος Πανελλήνιας Επιτροπής μπλόκων, Ρίζος Μαρούδας, σημείωσε ότι, «πιστεύουμε ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, να δυναμώσουν κι άλλο τα μπλόκα για να ικανοποιηθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα αιτήματα επιβίωσης που έχει προβάλει το αγροτικό κίνημα της χώρας όλες αυτές τις μέρες».

Στις 12:30 σήμερα οι αγρότες έκλεισαν για λίγη ώρα συμβολικά τον δρόμο στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων. Από το μπλόκο των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης έγινε γνωστό  σήμερα ότι είναι υπέρ της άποψης να κατέλθουν με τρακτέρ στην Αθήνα και ο εκπρόσωπος του μπλόκου Κωνσταντίνος Ρούζιος, είπε ότι «μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον κ. πρωθυπουργό μείναμε πολύ δυσαρεστημένοι, γιατί μιλούσε συνέχεια για τον πάτο του βαρελιού, αλλά αυτό το βαρέλι δεν έχει πάτο. Μας έδωσε μια κλωτσιά και πήγαμε στα τάρταρα. Πρέπει να κλιμακώσουμε με αποκλεισμό για πολλές ώρες την εθνική οδό και να κατεβούμε στην Αθήνα».

Όσον αφορά τα 7 λεπτά που ζητούν οι αγρότες ανά κιλοβατώρα (αντί των 9 και 11 που υποσχέθηκε χθες ο πρωθυπουργός), η κυβέρνηση απαντά ότι «κανείς δεν μπορεί να πληρώνει ρεύμα κάτω του κόστους» και ότι «οι αγρότες έχουν επιδοτηθεί περισσότερο από όλες τις κοινωνικές ομάδες». Οι περισσότεροι αγρότες κρίνουν ότι η επιστροφή της προκαταβολής του ειδικού φόρου κατανάλωσης είναι ελάχιστη μπροστά στο αυξημένο κόστος παραγωγής. Επίσης ειδικά οι Θεσσαλοί επιμένουν ότι «στην Αθήνα ακούνε για το πρόβλημα αλλά δεν είναι εδώ να βλέπουν τα πλημμυρισμένα χωράφια με τα μάτια τους». Από την άλλη, η κυβέρνηση αποκλείει την ικανοποίηση άλλων αιτημάτων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx