Αίφνης το υπΕΞ υπέρ της Σαουδικής Αραβίας και κατά της Υεμένης

Αίφνης το υπΕΞ υπέρ της Σαουδικής Αραβίας και κατά της Υεμένης

“Οι επιθέσεις που εκδηλώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά αμάχων και στόχων εντός της Σαουδικής Αραβίας, υπονομεύουν τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για κατάπαυση του πυρός και συνολική πολιτική λύση προς όφελος του λαού της Υεμένης και της ειρήνης και σταθερότητας της ευρύτερης περιοχής”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζει πως η Ελλάδα καταδικάζει κάθε μορφή ένοπλης βίας και καλεί σε άμεσο τερματισμό των επιθετικών ενεργειών και επίδειξη πνεύματος συνεργασίας στις προσπάθειες του Ειδικού Απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών για την Υεμένη.

Γιατί;

Πού οφείλεται όμως ο διακριτικός εναγκαλισμός της Σαουδικής Αραβίας σε έναν πόλεμο που έχει στοιχίσει χιλιάδες ζωές αμάχων στην Υεμένη;

Η Σαουδική Αραβία υποστηρίζει τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ στη Λιβύη και έχει γενικά κάκιστες  σχέσεις με τον Ερντογάν, κυρίως λόγω των φιλοδοξιών του στην Μέση Ανατολή. Πρόβλημα στις σχέσεις τους αποτέλεσε και η δολοφονία αντιφρονούντα Σαουδάραβα δημοσιογράφου μέσα στην προξενείο της Σαουδικής Αραβίας. στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβρη του 2018.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι