Αιγύπτιος δράστης – Τον είχαν βάλει στο ΔΣ ως μέτοχο; – Μυστήριο με 1,5 εκατ. σε λογαριασμό του

Σύλληψη 18χρονου για την θανάσιμη καταδίωξη στον Ασπρόπυργο,

Η Δέσποινα Καρνέση, στην οποία ανήκει η εταιρεία όπου έγιναν οι τρεις φόνοι αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι απέλυσε προ έτους τον Αιγύπτιο και ότι ουδέποτε του είχε υποσχεθεί ισοβίως κατοικία, αλλά ούτε και είχε κανένα πρόβλημα μαζί του έκτοτε. Η οικία στην οποία διέμενε μέχρι πρόσφατα ο δράστης, ανήκε στον Σπύρο Καρνέση, που έχει άλλη ναυτιλιακή εταιρεία, και βρίσκεται στα δικαστήρια με τις  αδελφές του για οικονομικούς λόγους. Εν τω μεταξύ η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο δράστης διέθετε μεγάλο κομπόδεμα και δεν είχε οικονομικό πρόβλημα.

Εδώ πρέπει να διευκρινιστεί, ότι όντως ο Αιγύπτιος δούλευε για την οικογένεια από 35 ετών και ότι όντως απολύθηκε προ έτους, αλλά εν τω μεταξύ είχαν αρχίσει οι οικογενειακές διχόνοιες και ο δράστης είχε προσληφθεί στη συνέχεια από τον “αντίπαλο” αδελφό, τον Σπύρο Καρνέση, για να φροντίζει την υπέργηρη μητέρα των πλοιοκτητών.

Ίσως προσφάτως τον απέλυσε και ο Σπύρος Καρνέσης ή του είπε πάντως ότι δεν μπορεί να διαμένει άλλο στο σπιτι που του είχε παραχωρήσει. Ομως ο Αιγύπτιος δεν στράφηκε εναντίον του Σπύρου Καρνέση, αλλά έβαλε στο στόχαστρο τις δύο αδελφές του και τον σύζυγο της μίας, που τους αποκαλούσε αφεντικά, λέγοντας σε άλλο υπάλληλο κατά την είσοδό του «πάω να σκοτώσω τα αφεντικά και να σκοτωθώ». Η μία αδελφή, η Μαρία σκοτώθηκε, αλλά η Δέσποινα πρόλαβε να βγει από το κτήριο. Φονεύθηκε όμως ο σύζυγός της Αντώνης Βλασσάκης και ο υπάλληλός τους Ηλίας Κουκουλάρης.

Στο τηλεοπτικό κανάλι αναφέρθηκε ότι από το λογαριασμό του δράστη, που είχε πλέον μόλις 1.500 ευρώ, είχαν διακινηθεί 1,5 εκατ. κατά το παρελθόν. Αυτός ήταν σε ελβετική τράπεζα. Σύμφωνα με το Mega, o 75χρονος Αιγύπτιος που εργαζόταν πάνω από 35 χρόνια στην οικογένεια, διατηρούσε άλλον έναν λογαριασμό, σε ελληνική τράπεζα, όπου είχε κατατεθεί η αποζημίωσή του και όπου σύμφωνα με τις πηγές του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού είχε διακινηθεί άλλο ένα μεγάλο ποσό -500.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι από τα χέρια του ανθρώπου αυτού είχαν περάσει 2 εκατ. ευρώ. Δεν ξέρουμε τι είχε απομείνει στον δεύτερο λογαριασμό.

Αυτά, μαζί με την πληροφορία του Mega ότι ο Αιγύπτιος Αντέλ Αριστείδης Ελ Μπουράυ φερόταν ως μέλος του ΔΣ και των δύο ναυτιλιακών εταιρειών, τόσο του Σπύρου Καρνέση όσο και των δύο γυναικών, περιπλέκει την εργασιακή σχέση του δράστη που φερόταν ως απλός επιστάτης εξοχικής κατοικίας και φροντιστής της γηραιάς μητέρας των πλοιοκτητών. Για να είναι κάποιος στο ΔΣ μιας εταιρείας, πρέπει να έχει υπολογίσιμες μετοχές στην κατοχή του.

Ακόμα κι αν ο ελβετικός λογαριασμός ήταν μισθοδοτικός, με θεωρητικά 1.000 ευρώ το μήνα, επιπλέον της κατοικίας που του είχαν δώσει για διαμονή όσο δούλευε για την οικογένεια, δεν μπορούσαν να έχουν διακινηθεί από αυτόν πάνω από 100.000-150.000 ευρώ μέσα σε δέκα χρόνια ή 300.000-450.000 μέσα σε τρεις δεκαετίες. Πόσο μάλλον 2 εκατ. που φέρονται να διακινήθηκαν στους δύο λογαριασμούς. O δράστης συντηρούσε συγγενείς του στην Αλεξάνδρεια και δεν ήταν παντρεμένος ούτε είχε παιδιά, τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ναυτιλιακής εταιρείας (της φονευμένης Καρνέση και της αδελφής της Δέσποινας) αναφέρει τα εξής:

«Με απερίγραπτη οδύνη χθες, 12 Φεβρουαρίου 2024, η εταιρία μας και όλα τα στελέχη μας βίωσε μια αδιανόητη τραγωδία, στην οποία ένας κοινός δολοφόνος, χωρίς κανένα απολύτως κίνητρο γνωστό σε εμάς, εκτέλεσε την Μαρία Καρνέση, τον Αντώνη Βλασσάκη, ιδιοκτήτες και αφεντικά της εταιρίας μας, καθώς και τον ηρωικό Καπετάνιο Ηλία Κουκουλάρη, πολύτιμο και πιστό συνεργάτη μας για δεκαετίες, ενώ από καθαρή τύχη γλίτωσε της ζωή της η Δέσποινα Καρνέση Βλασσάκη, ιδιοκτήτρια της εταιρίας μας.

»Η πράξη αυτή, ολότελα ανήθικη και εγκληματική, δεν είναι μόνο αποτρόπαια αλλά και δεν υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπος να δικαιολογηθεί από οιονδήποτε. Επειδή όμως, παρά τις τραγικές στιγμές, ακούγονται διάφορες ιστορίες, που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα ακόλουθα:

»Η σύμβαση εργασίας του δολοφόνου με την εταιρία μας είχε καταγγελθεί την 31.3.2023, δηλαδή σχεδόν πριν από ένα χρόνο και αυτός είχε λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 74.862 ευρώ. Έκτοτε ο άνθρωπος αυτός δεν απασχόλησε είτε την εταιρία μας είτε τους Αντώνη Βλασσάκη, Δέσποινα Καρνέση και Μαρία Καρνέση και εξ όσων γνωρίζουμε παρείχε τις υπηρεσίες του ως επιστάτης σε κτήμα άλλου μέλους της οικογενείας Καρνέση στους Πεταλιούς, με τους οποίους Πεταλιούς οι δολοφονηθέντες και η Δέσποινα Καρνέση δεν είχαν οιαδήποτε σχέση. (σ.σ. αναφέρονται στο σπιτι του αδελφού τους Σπύρου Καρνέση, που τον προσέλαβε για να προσέχει κυρίως τη υπέργηρη μητέρα της οικογένειας και με τον οποίο οι δύο αδελφές και ο σύζυγος της μίας ήταν πλέον σε δικαστική διαμάχη)

»Ουδέποτε η εταιρία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πόλλω δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει. Εξάλλου όπως καλώς γνωρίζουμε ουδεμία οικονομική ανάγκη είχε ο δολοφόνος αφού διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς με ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά διαθέσιμα. Συνεπώς το πώς και γιατί αποφάσισε ο δολοφόνος να προβεί στην εγκληματική αυτή πράξη δεν μας είναι γνωστά και διερευνώνται.

»Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους εργαζόμενους μας τόσο στην ξηρά όσο και στα υπό διαχείριση της εταιρίας μας πλοία ότι η εταιρία μας, υπό την καθοδήγηση της κας Δέσποινας Καρνέση, θα επιβιώσει και μετά από αυτή την εφιαλτική τραγωδία και θα συνεχίσει την λειτουργία της, επιτυγχάνοντας και στο μέλλον τα ίδια λαμπρά αποτελέσματα με το παρελθόν.

»Παρακαλούμε όλους να σεβαστούν τη μνήμη του Καπετάν Ηλία Κουκουλάρη, καθώς και των Μαρίας Καρνέση και Αντώνη Βλασσάκη που τελικά -κυριολεκτικά και όχι μόνο μεταφορικά έδωσαν τη ζωή τους για την εταιρία μας και τον ναυτιλιακό μας όμιλο. Να σεβαστούν όλοι επίσης τον πόνο της Δέσποινας που μέσα σε μία στιγμή έχασε τα πάντα από έναν ψυχρό και αμετανόητο δολοφόνο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Καπτάν Ηλία, της Μαρίας και στην κυρία Δέσποινα και τους οικείους τους».

Πριν από μία ημέρα, ο Σπύρος Καρνέσης είχε στείλει κι εκείνος ανακοίνωση, όπου ανέφερε τα εξής: «Η οικογένειά μου και εγώ δηλώνουμε βαθύτατα συντετριμμένοι από το τραγικό και αναπάντεχο γεγονός που έπληξε την οικογένειά μας και οδήγησε στην απώλεια της αδελφής μου Μαρίας, του γαμπρού μου Αντώνη Βλασσάκη και του συνεργάτη μας Ηλία Κουκουλάρη. Η ανείπωτη θλίψη των στιγμών επιβάλλει τον ελάχιστο σεβασμό στον πόνο και το πένθος των οικογενειών μας. Παρακαλούμε να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι