Αιγυπτιακή Βουλή: Η συμφωνία με την Ελλάδα κλείνει την πόρτα στους προκλητικούς

Θρίλερ με εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό

Ο πρόεδρος της αιγυπτιακής Βουλής, μετά την ψήφιση της συμφωνίας με την Ελλάδα, είπε ότι αυτή η συμφωνία θα κλείσει την πόρτα σε όσους «είδαν τον πλούτο της Μεσογείου και ενήργησαν προκλητικά».

Ο  Άλι Άμπντελ Άαλ, πρόεδρος της αιγυπτιακής Βουλής, μετά την επικύρωση της συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου από την ολομέλειά της, είπε:

«Είναι μια συμφωνία εναρμονισμένη με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της θάλασσας αλλά και με το διεθνές δίκαιο. Καμμία χώρα κατά συνέπεια δεν έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει εργασίες σε αυτή την περιοχή. Ο πλούτος της Μεσογείου ώθησε ορισμένους να ενεργήσουν με προκλητικό τρόπο στα χωρικά ύδατα και στις οικονομικές ζώνες που σχετίζονται με ορισμένες χώρες. Αυτή η συμφωνία έρχεται να κλείσει την πόρτα σε όλους εκείνους που προσπαθούν να κάνουν έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο με προκλητικό τρόπο».

Η σημερινή έγκριση του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου ψηφίστηκε από την ολομέλεια μετά τη χθεσινή έγκριση από την Επιτροπή Συνταγματικών και Νομικών Υποθέσεων της Αιγυπτιακής Βουλής. Τώρα απομένει πλέον μόνον η έγκριση της απόφασης από τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι. Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να κυρωθεί η συμφωνία και από την ελληνική Βουλή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι