Αίγυπτος: Ο αλ Σίσι τσακίζει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα

Αίγυπτος: Ο αλ Σίσι τσακίζει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Επιτροπή δικαστών της Αιγύπτου ανακοίνωσε το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων χιλίων πεντακοσίων και πλέον μελών της οργάνωσης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, οργάνωσης η οποία χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από τις αρχές στο Κάιρο, καθώς και εταιρειών και ιδρυμάτων που συνδέονται μαζί της.

Συνολικά, παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία 1.589 μελών των Αδελφών Μουσουλμάνων ή προσώπων που συνδέονται με το θρησκευτικό και πολιτικό κίνημα, 118 εταιρειών, 1.133 φιλανθρωπικών οργανώσεων, 104 σχολείων, 69 νοσοκομείων, 33 ιστότοπων και δορυφορικών τηλεοπτικών δικτύων.

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε πέντε μήνες μετά την επικύρωση από τον πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι νόμου για «τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων τρομοκρατών και τρομοκρατικών οργανώσεων», με τον οποίο ορίστηκε η δικαιοδοσία της επιτροπής δικαστών.

Το Σάββατο, δικαστήριο του Καΐρου επιβεβαίωσε την καταδίκη σε θάνατο 75 προσώπων, συμπεριλαμβανομένων ηγετικών στελεχών των Αδελφών Μουσουλμάνων, σε μια από τις μεγαλύτερες μαζικές δίκες έπειτα από την λαϊκή εξέγερση που συγκλόνισε την Αίγυπτο το 2011.

Εξάλλου τη Δευτέρα, το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA μετέδωσε ότι 11 φερόμενοι ως ισλαμιστές σκοτώθηκαν στην πόλη Ελ Αρίς, στο βόρειο Σινά, σε ανταλλαγή πυρών με άνδρες των σωμάτων ασφαλείας. Κατά το πρακτορείο, η μάχη ξέσπασε όταν οι άνδρες των σωμάτων ασφαλείας πήγαν να συλλάβουν μια ομάδα εξτρεμιστών που βρισκόταν σε ένα εγκαταλελειμμένο πρατήριο καυσίμων και σχεδίαζε «τρομοκρατικές ενέργειες».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι