Αίρεται η ασυλία της Εύας Καϊλή, όχι όμως λόγω Qatargate

Αίρεται η ασυλία της Εύας Καϊλή, όχι όμως λόγω Qatargate
Euranet plus debate - Citizen's corner

Υπέρ της άρσης ασυλίας της Εύας Καϊλή ψήφισε σήμερα, Τρίτη, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Την άρση ζήτησε η Γενική Ευρωπαία Εισαγγελέας για υπόθεση που αφορά τη διαχείριση αποζημιώσεων των υπαλλήλων που αμείβονται ως κοινοβουλευτικοί βοηθοί και όχι για το Qatargate.

Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία τον Δεκέμβριο του 2022, για διάπραξη απάτης σε σχέση με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και την αμοιβή των βοηθών. Εν τω μεταξύ η ανακρίτρια δικαστής για το Qatargate ανανέωσε την απαγόρευση προς την Εύα Καϊλή να δίνει συνεντεύξεις, υπενθυμίζοντας ότι ήταν όρος για την αποφυλάκισή της και ότι παραβιάζοντάς τον μπορεί να ξαναβρεθεί στη φυλακή.

«Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και πρέπει να συνεχισθεί σε ήρεμο κλίμα», αναφέρει η σχετική εντολή. Η κατηγορουμένη  υποχρεούται να διαμένει στην κατοικία της και να μην τροποποιεί τον χώρο διαμονής της χωρίς προηγουμένως να έχει ειδοποιήσει τις αρχές, να μην εγκαταλείψει τον χώρο Σένγκεν χωρίς την προηγούμενη δικαστική άδεια και να μην έρθει σε επαφή με τα άτομα που εμπλέκονται στον φάκελο της έρευνας, πλην του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Εν τω μεταξύ οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή ανέφεραν προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με επιστολή τους ότι η απαγόρευση επαφών με τον Τύπο επηρεάζει το δικαίωμά της κ. Καϊλή στην ελευθερία της έκφρασης. Η εντολή ανανεώθηκε επειδή εν τω μεταξύ το περιβάλλον της Καϊλή είχε παρουσιάσει στοιχεία για την αθωότητά της στον Τύπο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι