Αισιοδοξεί ο ΟΗΕ παρά την αναβολή του ταξιδιού της Ολγκίν στην Κύπρο

Κυπριακό: Η άνιση μάχη στον ΟΗΕ το 1974

«Έχουμε επίγνωση των προκλήσεων, αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση και παραμένουμε αισιόδοξοι», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις, Ζαν-Πιερ Λακρουά, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου, στη Νέα Υόρκη, όταν ρωτήθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για την αναβολή του ταξιδιού της ειδικής απεσταλμένης κυρίας Ολγκίν στην Κύπρο.

Ειδικότερα, είπε τα εξής: «Αυτό που είναι σημαντικό, είναι ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και η κα Ολγκίν θα συναντηθεί με τους ηγέτες των δύο πλευρών. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, οπότε συνεχίζουμε να στηρίζουμε σίγουρα τις συγκεκριμένες προσπάθειες, διότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ (ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο) φυσικά συνεργάζεται στενά, αλλά οι εντολές είναι διαφορετικές. Εν τέλει, ασχολούμαστε με το ίδιο θέμα και σίγουρα ελπίζουμε ότι αυτές οι συνομιλίες θα οδηγήσουν σε πρόοδο, στον πολιτικό διάλογο. Έχουμε επίγνωση των προκλήσεων αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση και παραμένουμε αισιόδοξοι», σημείωσε.

Πριν από πέντε ημέρες ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Φαρχάν Χακ είχε ανακοινώσει ότι η προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ «θα συναντηθεί με τον Ελληνοκύπριο και Τουρκοκύπριο ηγέτη χωριστά εκτός Κύπρου μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αλλά δεν έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στην Κύπρο αυτή τη στιγμή.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι