Αισθητά βελτιωμένη η εικόνα στην φωτιά της Καρύστου

Τραγωδία στη Σύρο: Νεκρή 86χρονη από αναθυμιάσεις

Αισθητά βελτιωμένη είναι αυτή την ώρα η εικόνα της φωτιάς στους Τσακαίους Καρύστου, ωστόσο, στο σημείο εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που κρατά σε αυξημένη επιφυλακή τις πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το πρωί, προκαλώντας άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, ενώ κρίθηκε απαραίτητο να ληφθούν προληπτικά μέτρα και για ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.

Λόγω της έντασης της φωτιάς, εστάλη μήνυμα προειδοποίησης από το 112 στους κατοίκους.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με τη μάχη να επικεντρώνεται στην πλήρη οριοθέτηση του μετώπου και την προστασία των παρακείμενων κατοικημένων περιοχών.

Συνολικά επιχειρούν 65 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων (της 4ης και 20ής ΕΜΟΔΕ), 19 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, καθώς και μηχανήματα έργου του Δήμου Καρύστου και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Οι αρχές καλούν τους πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα, να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις στην περιοχή, ώστε να μην παρεμποδίζεται το έργο των δυνάμεων που επιχειρούν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx