Ακάρ: Οι διερευνητικές θα είναι για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

«Αναμένουμε ότι τα θέματα που θα συζητηθούν, θα βρίσκονται στο πλαίσιο του δικαίου και θα οδηγήσουν σε λύση», είπε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, για τις διερευνητικές που αρχίζουν οσονούπω.

«Η προσδοκία μας από την γείτονά μας είναι να σεβαστεί τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο και να αποφύγει ενέργειες που μπορεί να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις», είπε.

“Οι κακοί γείτονές μας, μας σπρώχνουν εκεί που δεν θέλουμε”

Εν τω μεταξύ ο Ερντογάν, κατά την καθέλκυση της φρεγάτας “Istanbυl” είπε ότι η Τουρκία «πρέπει να είναι ισχυρή με στρατιωτικούς, οικονομικούς και διπλωματικούς όρους είναι κάτι περισσότερο από επιλογή για εμάς», σημείωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

«Δεν μπορούν να ατενίζουν το μέλλον με αυτοπεποίθηση έθνη που δεν είναι ισχυρά και ανεξάρτητα στον τομέα της άμυνας και επαρκή στον τομέα της τεχνολογίας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. «Η Τουρκία είναι υποχρεωμένη τόσο να διατηρήσει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο αποτροπής, όσο και να εγγυηθεί την εθνική ασφάλεια της, προκειμένου να υπερασπιστεί και τα δικαιώματα των φίλων της», πρόσθεσε.

«Είμαστε μια χώρα που μπορεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες που θέτουν ενώπιον μας οι παγκόσμιοι προμηθευτές και τα κρυμμένα και ανοιχτά εμπάργκο που επιβάλλονται σε μας. Μας κατευθύνουν σε ένα μέρος που δυστυχώς δεν το επιθυμούμε καθόλου, αλλά οι κακοί γείτονες μας έγιναν νοικοκύρηδες, έχουν δικό τους σπίτι. Είναι η πρώτη μας προτεραιότητα να επιλέξουμε τις δικές μας εταιρείες και εθνικούς οργανισμούς μεταξύ ισοδύναμων προϊόντων και έργων σε οποιονδήποτε τομέα. Θα βάλουμε το ναυτικό μας σε πολύ ισχυρή θέση».

Στη συνέχεια τόνισε ότι: «Είμαστε τώρα μεταξύ των πρώτων 3-4 χωρών στον κόσμο στην παραγωγή μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, οπλισμένων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και UAV».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι