Ακάρ: Οι Έλληνες πεινάνε αλλά αγοράζουν όπλα, μα όσα και να πάρουν, δεν τους φτάνουν

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας σε μονάδα Τούρκων στρατιωτών στη Λιβύη, ανέφερε ότι, παρά την κακή οικονομική κατάστασή της, η Ελλάδα έχει επιδοθεί σε κούρσα εξοπλισμών, αλλά όσα αεροπλάνα και πλοία και να πάρει, δεν της φτάνουνε για να αντιμετωπίσει την Τουρκία.

«Παρόλα τα προβλήματά της η Ελλάδα, παρόλο που δεν έχει να φάει, να πιει, να ντυθεί, παρά τη μείωση των μισθών και το κόστος ζωής του ελληνικού λαού, έχει επιδοθεί σε μια ξέφρενη κούρσα εξοπλισμών. Αγοράστε όσα πλοία, αεροπλάνα και υποβρύχια θέλετε, δεν φτάνουν! Δεν φτάνουν! Ό,τι είναι να συμβεί στον αγαπητό ελληνικό λαό, θα συμβεί. Οι Έλληνες γείτονές μας ακολουθούν λανθασμένη πολιτική που θα προσθέσει ακόμη περισσότερη βάρη στην ήδη άσχημη οικονομία της, θα είναι εις βάρος της ευημερίας και θα επιδεινώσει τη ζωή του λαού», είπε.

«Η Τουρκία λέει “ελάτε να μιλήσουμε”. Αλλά ανταπόκριση δεν βρίσκει. Το χέρι που απλώνουμε για ειρήνη και λύση μένει ξεκρέμαστο στον αέρα. Δυστυχώς, τρίτοι επιμένουν να μην το βλέπουν. Η μόνη προσδοκία μας από τους τρίτους είναι να είναι αντικειμενικοί, σταθεροί, λογικοί και να σκέφτονται σωστά. Οι Έλληνες γείτονές μας, που εκμεταλλεύονται την κατάσταση με κάθε ευκαιρία, ακολουθούν εξαιρετικά προκλητική πολιτική που αυξάνει την ένταση. Καλύπτουν αυτά που κάνουν εκείνοι και θολώνουν τα νερά για τα δικά μας αιτήματα, τα οποία προβάλλονται με μεθόδους ανοιχτές στο διάλογο και την ειρήνη, και με σεβασμό προς το διεθνές δίκαιο και στο πλαίσιο των συμφωνιών. Οι προσπάθειες της Τουρκίας είναι πραγματικά αξιοθαύμαστες απέναντι στις προκλήσεις της Ελλάδας», είπε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι