Τί κατέθεσε ο διασωθείς ναυτικός για το ναυάγιο – Βρέθηκε πτώμα αγνοουμένου

Φορτηγό πλοίο με 14 άτομα πλήρωμα βυθίστηκε στα ανοιχτά της Λέσβου

Πτώμα αγνοούμενου από το ναυάγιο στη Λέσβο ανέσυραν από τη θάλασσα άνδρες του Λιμενικού Σώματος.Πλέον, οι έρευνες συνεχίζονται για να βρεθούν οι υπόλοιποι 12 αγνοούμενοι από το ναυάγιο που έγινε στη Λέσβο, όπου σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το Λιμενικό.

Ο μέχρι στιγμής μοναδικός διασωθείς από το ναυάγιο κατέθεσε στους λιμενικούς τον εφιάλτη ότι το πλοίο «Raptor», άρχισε να μπάζει νερά από το βράδυ του Σαββάτου. «Το καράβι από χθες το βράδυ έμπαζε νερά. Προσπαθούσαμε με κουβάδες, και ό,τι άλλο μέσο είχαμε στο πλοίο, να βγάλουμε τα νερά, να το αδειάσουμε. Κάποια στιγμή, το καράβι τρύπησε, άρχισε να παίρνει επικίνδυνη κλίση και τότε εγώ πήδηξα στη θάλασσα. Τότε είδα άλλα 4-5 άτομα να πηδούν κι εκείνοι στο νερό και από κει και πέρα δεν τους ξαναείδα», κατέθεσε ο ίδιος, όπως μετέφερε το MEGA.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο “Raptor” που βυθίστηκε νοτιοδυτικά της Λέσβου έχει σημαία Κομόρες. Το φορτηγό είχε αποπλεύσει από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, φορτωμένο με 6.000 τόνους αλάτι. Στο σημείο βρίσκονται 5 παραπλέοντα φορτηγά πλοία, ενώ έχουν σπεύσει 3 πλοία του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού 1 ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ έχει ενεργοποιηθεί 1 φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ. Μεταξύ των μελών του πληρώματος περιλαμβάνονται δύο υπήκοοι Συρίας, τέσσερις Ινδοί και οκτώ Αιγύπτιοι. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό στις 11:30 ένα από τα μέλη του πληρώματος ανασύρθηκε ζωντανός από το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Ωστόσο, όσο περνούν οι ώρες περιορίζονται δραματικά οι ελπίδες για την ανεύρεση των άλλων 13 αγνοουμένων. Οι έρευνες με πλωτά και εναέρια μέσα είναι σε πλήρη εξέλιξη, όμως παραμένουν άκαρπες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, το πλοίο βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 4,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λέσβου. Στο πλοίο υπήρχε μηχανική βλάβη και ζητήθηκε συνδρομή.

Σημειώνεται ότι τα ίχνη του πλοίου χάθηκαν νωρίς το πρωί της Κυριακής (26/11). Ο καπετάνιος μετά τις 7:00 δήλωσε μηχανική βλάβη και στις 8:20 έστειλε σήμα mayday, όπου και δήλωσε κλίση. Έπειτα χάθηκε από τα ραντάρ. Στη συνέχεια, παραπλέων πλοίο κάλεσε το Λιμενικό για να ειδοποιήσει για το περιστατικό. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πιθανότατα το πλοίο λόγω του έντονου κυματισμού έβαλε νερό στα αμπάρια, με αποτέλεσμα να πάρει κλίση και να βυθιστεί. Όπως δήλωσε στον Alpha o εκπρόσωπος Τύπου του λιμενικού ο διασωθείς ναυτικός βρέθηκε πάνω σε ένα βαρέλι. «Ήταν σε κατάσταση σύγχυσης και διακομίστηκε στο νοσοκομείο του νησιού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι