Ακόμα δικάζουν για το πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία – Ισόβια για 121 σήμερα

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Τουρκικό δικαστήριο που είχε διακόψει λόγο κορονοϊού τη δίκη, ξανάρχισε την διαδικασία και καταδίκασε σήμερα σε ισόβια 121 Τούρκους  πολίτες που φέρονται να συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Επίσης άλλοι  124 αναμένεται να δικαστούν με παρόμοια κατηγορία εντός των ημερών -συνολικά 245.

Η  δίκη αναφέρεται από τα ΜΜΕ της Τουρκίας ως  «η δίκη της Γενικής Διοίκησης της Χωροφυλακής» και εικάζουμε ότι αφορά σε κατηγορουμένους που τον Ιούλιο του 2016 υπηρετούσαν στην Χωροφυλακή.

Οι καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι για «απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης».

Η καταδίκη δεν είναι απλώς σε  ισόβια, αλλά “σε ωισόβια ειδικής βαρύτητας”, ένας όρος που σημαίνει ότι οι καταδικασθέντες θα έχουν αυστηρότερους όρους έκτισης της ποινής τους σε σύγκριση με τα “απλά” ισόβια. Η ποινή των “ισοβίων ειδικής βαρύτητας” αντικατέστησε το 2004 την θανατική ποινή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι