Ακριβαίνουν οι ναύλοι με τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Ακριβαίνουν οι ναύλοι με τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα για το Παλαιστινιακό ζήτημα, ίσως στρέφουν τη ναυσιπλοΐα σε ακριβότερες ρότες και μοιραία σε αυξημένους ναύλους

Ο ναυτιλιακός όμιλος A.P. Moller-Maersk θα αναστείλει μέχρι νεωτέρας όλες τις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων μέσω της Ερυθράς Θάλασσας. Ενώ αρχικά είχε αναφερθεί από το πρακρορείο Reuters ότι οι αποστολές θα γίνονται μέσω παρακαμπτήριας θαλάσσιας οδού γύρω από την Αφρική, εν συνεχεία η εταιρεία ζήτησε να αφαιρεθεί αυτή η φράση και κατά συνέπεια είναι άγνωστο ποια θα είναι η θαλάσσια οδός που θα επιλεγεί.

“Μετά το περιστατικό χθες με το Maersk Gibraltar και άλλη μια επίθεση σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σήμερα, δώσαμε εντολή σε όλα τα πλοία της Maersk στην περιοχή που επρόκειτο να περάσουν από το στενό Μπαμπ αλ-Μαντέμπ να σταματήσουν το ταξίδι τους μέχρι νεωτέρας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Ο κολοσσός θαλασσίων μεταφορών της Δανίας ανέφερε χθες ότι το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Maersk Gibraltar, έγινε στόχος πυραυλικής επίθεσης ενώ ταξίδευε από τη Σαλάλα του Ομάν προς τη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ναυτιλιακό όμιλο το πλοίο δεν επλήγη και κανείς από το πλήρωμα δεν τραυματίστηκε. Η επίθεση αποδίδεται σε Χούθι της Υεμένης και είναι περίπου η δέκατη κατά σειρά το τελευταίο δίμηνο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι