Ακροαριστερός φέρεται να μαχαίρωσε υποψήφιο του AfD σε συμπλοκή για αφίσες

Ακροαριστερός φέρεται να μαχαίρωσε υποψήφιο του AfD σε συμπλοκή για αφίσες

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε αργά χθες το βράδυ ο υποψήφιος της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) Χάινριχ Κοχ, όταν προσπάθησε να εμποδίσει τρεις άνδρες να καταστρέψουν αφίσες του κόμματός του σε κεντρική πλατεία του Μάνχαϊμ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης της AfD, ο Κοχ τραυματίστηκε στο αυτί και στο στομάχι και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Το κόμμα απέδωσε την επίθεση σε ακροαριστερούς κύκλους και έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο το οποίο τράβηξε το θύμα και στο οποίο ακούγεται ο ίδιος να φωνάζει «Σταματήστε! Ακίνητοι!» σε έναν άνδρα ο οποίος απομακρύνεται τρέχοντας.

Στο βίντεο διακρίνεται και το μαχαίρι του δράστη. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο ύποπτος για την επίθεση έχει συλληφθεί και αναζητούνται οι δύο συνεργοί του, οι οποίοι, σύμφωνα με το θύμα, κατάφεραν να διαφύγουν.

Η χθεσινοβραδινή επίθεση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων εναντίον πολιτικών που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες εβδομάδες, με σοβαρότερη αυτήν της περασμένης Παρασκευής, όταν ο 25χρονος Αφγανός Σουλαϊμάν Αταέε δολοφόνησε έναν αστυνομικό και τραυμάτισε πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και τον Μίχαελ Στουρτσενμπέργκερ, ακτιβιστή και μέλος του Κινήματος «Pax Europa», ο οποίος είναι γνωστός κυρίως για την πολεμική του εναντίον του ισλάμ το οποίο θεωρεί φασιστικό. Αυτή η επίθεση αποδίδεται σε ισλαμιστικά κίνητρα -όχι σε αριστερούς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι