Ακροδεξιοί στοχοποιούν με αρλούμπες τον Πατριάρχη για το πραξικόπημα του 2016

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Εθνικιστική εφημερίδα της Τουρκίας η οποία στηρίζει τον Ερντογάν (η “Aydιnlιk”) μετά την ανακοίνωση της συνάντησης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο με τον πατριάρχη Βαρθολομαίο, την οποία οι Τούρκοι όλου του πολιτικού φάσματος φέρουν βαρέως, παρουσιάζει πρωτοσέλιδο “ρεπορτάζ” με τίτλο “Να οι δεσμοί του Πατριαρχείου με τον Γκιουλέν”.

Το κείμενο παρά τον πομπώδη τίτλο του, δεν αναφέρει τίποτα ουσιαστικό, παρά ένα e-mail που στάλθηκε στις 17 Ιουλίου του 2016 στον τότε πρωτοπρεσβύτερο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής Αλέξανδρο Καρλούτσο, και καθώς η Αρχιεπισκοπή υπάγεται στο Πατριαρχείο, αυτό … αφορά και στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο!

Το e-mail ήταν από τον Ρασίτ Τελμπίσογλου, που διευθύνει τον φορέα Rumi Forum και ο οποίος ενημερώνει με ηλεκτρονική αλληλογραφία διάφορους επισήμους σε όλες τις σφαίρες (πολιτικές, θρησκευτικές κ.λπ.) για “ό,τι συνέβη στην Τουρκία”. Είναι ένα είδος ενημερωτικού σημειώματος όπου ο Τελμπίσογλου θέλει να πείσει ότι δεν ευθύνεται ο Γκιουλέν για το πραξικόπημα.

Καμμία σύνδεση ή ειρμός

Μετά το συνωμοσιολογικό και ασύνδετο πυροτέχνημα ως προς τον τίτλο, εν συνεχεία το κείμενο δεν δικαιολογεί καν τον ισχυρισμό του τίτλου και  δεν συνδέει  ουτε τον Πατριάρχη με κάτι συγκεκριμένο, πέραν του ότι ένας τυπικά και ιεραρχικά υπαγόμενος σε αυτόν πρωτοπρεσβύτερος στην Αμερική έκανε την…. παρανομία να δεχτεί επιστολή από κάποιον που φέρεται ως γκιουλενιστής. Έχουν την φωτογραφία του Πατριάρχη και από κάτω παραθέτουν το e-mail που έστειλε ο Τελμπίσογλου. Ούτε καν απάντηση του πρωτοπρεσβυτέρου δεν διαθέτουν.

Ο Τελμπίσογλου (αν δεν είναι fake το e-mail) λέει ότι «πίσω από το πραξικόπημα δεν κρύβεται ο Γκιουλέν και όλα αυτά είναι “κυνήγι μαγισσών” του Ερντογάν,  ο Φετουλάχ Γκιουλέν αποκήρυξε το πραξικόπημα και  ο Ερντογάν τα ρίχνει όλα στον Γκιουλέν  γιατί έτσι τον βολεύει». Οι ακροδεξιοί θεωρούν το φορέα Rumi Forum του Τελμπίσογλου παρακλάδι των Γκιουλενιστών και τον εγκαλούν επειδή “απενοχοποιεί το κίνημα του Γκιουλέν και κατηγορεί τον Πρόεδρο Ερντογάν ότι ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι