Ακρωτηριάσθηκε ο στρατιώτης που τραυματίσθηκε σε άσκηση στην Κύπρο

Ακρωτηριάσθηκε ο στρατιώτης που τραυματίσθηκε σε άσκηση στην Κύπρο

Σε ακρωτηριασμό του δεξιού του χεριού υποβλήθηκε ο 23χρονος οπλίτης που υπηρετεί στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), ενώ κινδυνεύει και η όρασή του.

Ο 23χρονος τραυματίσθηκε χθες το πρωί όταν στην διάρκεια της άσκησης έσκασε χρειροβομβίδα στα χέρια του. Είναι άγνωστες στον Τύπο οι συνθήκες του ατυχήματος και ποιοι φέρουν ευθύνη. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρει τραύματα και στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να έχει κριθεί απαραίτητο να υποβληθεί και σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις στο μάτι. Ο τραυματισμός του, όπως μεταδίδει το philenews, προκλήθηκε μετά από την έκρηξη χειροβομβίδας κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ ανέφερε χθες τα εξής: «Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου 2024, ο Στρατιώτης Μ.Κ. ο οποίος υπηρετεί στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και διακομίστηκε σε Νοσοκομείο της Λευκωσίας όπου και νοσηλεύεται. Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται αρμοδίως».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι