Alco: Δυσαρέσκεια για εμβόλια, 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, “μικρός” ο ανασχηματισμός

Alco: Δυσαρέσκεια για εμβόλια, 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, “μικρός” ο ανασχηματισμός

Τα συμπεράσματα της νέας δημοσκόπησης της ALCO για το κανάλι OPEN με τη συμμετοχή του ethnos.gr για τον μήνα Ιανουάριο παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, με την πρωτοτυπία τα ερωτήματα να έχουν διαμορφωθεί με “ψηφοφορία” των πολιτών.

Είναι ικανοποιημένοι οι πολίτες από την κυβέρνηση για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών; Εκφράζεται μια δυσαρέσκεια ως προς αυτό.

Θα εμβολιαστεί ο κόσμος ή θα περιμένει να σιγουρευτεί για τα αποτελέσματα; Σε αυτό ο κόσμος απάντησε πιο θετικά από τον Δεκέμβρη, καθώς το “θα περιμένω να δω”από 42% έγινε 31%. Όσοι ήταν αποφασισμένοι να μην εμβολιαστούν καθόλου, από 19% μειώθηκαν στο 17%.

Όσον αφορά στον ανασχηματισμό οι περισσότεροι ανέμεναν μεγαλύτερες αλλαγές προσώπων. Στην πρόθεση ψήφου το 39% απαντά ΝΔ, το 23,9% ΣΥΡΙΖΑ, το 5,9% ΚΙΝΑΛ, το 5,7% ΚΚΕ, το 4,1% Ελλ. Λύση, το 2,7% ΜέΡΑ25, το 1,6% Πλεύση Ελευθερίας, το 5,6 “άλλο” και είναι 11,8% οι αναποφάσιστοι. Η δημοφιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού από 46% τον περσινό Μάρτη έφθασε το 49% μετά την ύφεση της πανδημιας και μέχρι τον Ιούλιο, έπεσε στο 42% τον Οκτώβρη και με μικρές διακυμάνσεις έφτασε το 45% τον Γενάρη. Η δημοφιλία του Αλέξη Τσίπρα από 22% τον περσινό έφτασε το 23% στο δύσκολο φθινόπωρο και έπεσε στο 21% το Γενάρη.

H δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε ολόκληρη τη χώρα. Το στατιστικό σφάλμα της δημοσκόπησης είναι +- 3,1%, ενώ το διάστημα βεβαιότητας είναι 95%. Ο χρόνος που διενεργήθηκε η δημοσκόπηση ήταν στο διάστημα 14-19 Ιανουαρίου, ενώ τα άτομα που ρωτήθηκαν ήταν 17 ετών και άνω.

δημοσκόπηση, Αlco

Alco, δημοσκόπηση

Alco, δημοσκόπηση

 

Alco, δημοσκόπηση

Alco, δημοσκόπηση

Alco, δημοσκόπηση

Alco, δημοσκόπηση

Alco, δημοσκόπηση

Alco, δημοσκόπηση

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι