Άλλα 20 εκατομμύρια αυτοδιαγνωστικά τεστ αγοράζει η χώρα

Με 158 ψήφους υπέρ πέρασε ο προϋπολογισμός

Aναρτήθηκε απόψε στην Διαύγεια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για διαγωνισμό προμήθειας έως 10.000.000 self-test για την ανίχνευση του κορωνοιού SARS COV με δυνατότητα προαίρεσης άλλων 10.000.000 τεμαχίων -συνολικά 20 εκατ..

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο για την προμήθεια των έως 20 ακόμη εκατ. self test, που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που έχουν ανακύψει από την πανδημία στην χώρα, κριτήριο κατακύρωσης θα αποτελέσει η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής.

Η αγορά γίνεται άμεσα εν όψει του ανοίγματος και άλλων σχολικών τάξεων όπου  η διενέργεια του τεστ κατ΄οίκον θα ειναι υποχρεωτική δύο φορές την εβδομάδα όπως στο λύκειο, για όλους τους μαθητές, οι οποίοι είναι περίπου 100.000 ανά σχολική τάξη και χονδρικά 1.200.000 στο σύνολο. Μόνον για τα λύκεια (χώρια οι εκπαιδευτικοί) απαιτούνται 600.000 τεστ την εβδομάδα (300.000 Χ 2).

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι