Άλλαξαν οι Παλαιστίνιοι τον όρο “ελληνική διοίκηση νότιας Κύπρου” σε “Κύπρο” μετά τις αντιδράσεις

Άλλαξαν οι Παλαιστίνιοι τον όρο “ελληνική διοίκηση νότιας Κύπρου” σε “Κύπρο” μετά τις αντιδράσεις

Αντιδράσεις προκάλεσε ειδικά στην Κύπρο, και όχι μόνον, η αρχική ανακοίνωση της προεδρίας της Παλαιστινιακής Αρχής -στη Δυτική Όχθη-, όπου αναφέροντας ποια κράτη έχουν αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος, μεταξύ άλλων αναφερόταν και η Κύπρος, όμως ως “ελληνική διοίκηση της νότιας Κύπρου”. Χρησιμοποίησαν επί της ουσίας, την τουρκική ορολογία.

Το Παλαιστινιακό Πρακτορείο Ειδήσεων WAFA “διόρθωσε” εν συνεχεία την είδηση και αναφέρει πλέον “Κύπρος“, όμως δεν έχει ξεκαθαριστεί αν επρόκειτο για λάθος δημοσιογράφου του πρακτορείου ή αν εξαρχής ήταν “φάουλ” της Παλαιστινιακής Αρχής.

Η αρχική ανακοίνωση είχε ως εξής: «Η Προεδρία προέτρεψε όλες τις χώρες του κόσμου, ιδίως τις ευρωπαϊκές που δεν έχουν αναγνωρίσει ακόμη το κράτος της Παλαιστίνης, να το αναγνωρίσουν σύμφωνα με τη διεθνώς αναγνωρισμένη λύση των δύο κρατών που βασίζεται σε ψηφίσματα διεθνούς νομιμότητας και σε όσα συμφωνήθηκαν το 1967, και να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Νορβηγίας, της Ιρλανδίας και της Ισπανίας, οι οποίες επέλεξαν τον δρόμο της υποστήριξης της επίτευξης της ειρήνης και της σταθερότητας και την εδραίωση των κανόνων της διεθνούς νομιμότητας και του διεθνούς δικαίου. Αξιοσημείωτο είναι ότι οκτώ χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνωρίζουν το Κράτος της Παλαιστίνης και αυτές είναι η Βουλγαρία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία, η Ελληνική Διοίκηση της Νότιας Κύπρου και η Σουηδία».

Λίγη ώρα αργότερα, το πρακτορείο ειδήσεων WAFA διόρθωσε το φάουλ αφού πλέον στην ενημερωμένη ανακοίνωση χρησιμοποιείται η λέξη «Κύπρος» και όχι «ελληνική διοίκηση της Νότιας Κύπρου».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι