Αλλάζει ο καιρός από το μεσημέρι – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Αλλάζει ο καιρός από το μεσημέρι – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα, Πέμπτη, το μεσημέρι, με κύρια χαρακτηριστικά βροχές και καταιγίδες, που θα είναι, κατά τόπους, ισχυρές. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προειδοποιεί για επιδείνωση του σκηνικού του καιρού από τα δυτικά της χώρας και στη συνέχεια στα κεντρικά τμήματα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε ανατολικά τμήματα, ενώ από το πρωί της Παρασκευής νησιά ανατολικού Αιγαίου και βορειοανατολικά ηπειρωτικά θα επηρεαστούν, επίσης.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του ΕΑΑ, από σήμερα το μεσημέρι αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες σε: Δυτική Στερεά, νησιά Ιονίου και Πελοπόννησο. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν τα κεντρικά τμήματα, ενώ από σήμερα το βράδυ και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε:

-Νησιά Ανατολικού και Βορείου Αιγαίου
-Κυκλάδες
-Ανατολική Μακεδονία
-Θράκη

Στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Στην Πελοπόννησο από τις απογευματινές ώρες σήμερα έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τις πρώτες πρωινές και πρωινές ώρες της Παρασκευής, τα φαινόμενα αναμένονται ισχυρά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι