Άλλες δυο περιοχές στο “βαθύ κόκκινο” – “Ασυλία” στη Λάρισα λόγω σεισμού

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Kατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από αύριο στις 6 π.μ. η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και ο δήμος Ανωγείων της Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου μπαίνουν σε «βαθύ κόκκινο», δηλαδή στην κατηγορία πολύ αυξημένου κινδύνου.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων γνωστοποίησε, παράλληλα, πως λόγω της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή από αύριο βγαίνει προσωρινά από την κατηγορία «βαθύ κόκκινο» η ΠΕ Λάρισας. Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι επιτρέπονται πλέον οι γάμοι αλλά με την παρουσία έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της επιτροπής. Υπήρχε σχετικό αίτημα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εφαρμογή ίδιων όρων στην τέλεση πολιτικών και θρησκευτικών γάμων.

Παράλληλα, έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τη μετάβαση στα ΚΤΕΟ λέγοντας ότι για τη μετάβαση εκεί δεν υφίστανται οι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν για τον κωδικό 2 (μετακίνηση εντός οικείου δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την κατοικία). Για τη μετακίνηση απαιτείται αποστολή SMS με τον κωδικό 2 (ή έντυπη βεβαίωση) καθώς και αποδεικτικό του ραντεβού με το ΚΤΕΟ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι