Αλβανική φάμπρικα με πλαστά τεστ – Και σε ασθενείς που ήθελαν ελληνικά νοσοκομεία

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Αλβανοί αγόραζαν πλαστά πιστοποιητικά τεστ κορονοϊού για να περνούν στην ελληνική επικράτεια από τη συνοριακή διέλευση της Κρυσταλλοπηγής και άλλες. Κάποιοι μάλιστα ήταν ήδη ασθενείς και το ήξεραν, αλλά ήθελαν να έρθουν στην Ελλάδα γιατί εμπιστεύονταν τα  αλβανικά νοσοκομεία.

Μία 20χρονη που προσπαθησε να περάσει με πλαστό τεστ έγινε αντιληπτή και το έβαλε στα πόδια. Σύμφωνα με την αποκάλυψη του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου της Αλβανίας Top Channel, στην περιοχή της Κορυτσάς υπάρχουν εργαστήρια που πλαστογραφούν τις απαντήσεις των αρνητικών τεστ και τα δίνουν στους ενδιαφερόμενους που απαιτείται να τα επιδείξουν στα σύνορα μαζί με τη φόρμα PFL.

Οι ελληνικές αρχές πληροφορήθηκαν την απάτη με τα πλαστά πιστοποιητικά για την Covid 19 και αντέδρασαν άμεσα κλείνοντας τη συνοριακή διέλευση Καπεστίτσας/ Κρυσταλλοπηγής  -εκεί δεν γινόταν δειγματοληπτικό rapid test στους εισερχόμενους, όπως γίνεται στην  Κακαβιά.

Πριν δύο ημέρες, δύο Αλβανοί πολίτες συνελήφθησαν στην ελληνική επικράτεια με ψευδή στοιχεία τεστ και δήλωσαν στις ελληνικές αρχές ότι τα είχαν πραγματοποιήσει σε ταξιδιωτικό γραφείο στην Κορυτσά, με τις αρχές πλέον να ερευνούν το ενδεχόμενο στην υπόθεση να εμπλέκονται και Αλβανοί αστυνομικοί που υπηρετούσαν σε αυτό το συνοριακό σημείο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι