Αμερικανικά πλήγματα στην Υεμένη – Κατέρριψαν drones κατά των Χούτι

Οι Χούτι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα

Η Κεντρική Διοίκηση (CENTCOM) των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, η οποία είναι αρμόδια για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήσε χθες, Πέμπτη, στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας, πλήγματα εναντίον τεσσάρων αυτοκινούμενων συστημάτων πυραύλων κρουζ κατά πλοίων επιφανείας (ASCM) των Χούτι και ενός μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος (UAV), επίσης των Χούτι.

Τα χτυπήματα των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους αντάρτες Χούτι. Ακόμη η Κεντρική Διοίκηση των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων (CENTCOM) ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις της κατέρριψαν τρία UAV που εξαπολύθηκαν προς τον Κόλπο του Άντεν από περιοχές οι οποίες ελέγχονται από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν Χούτι στην Υεμένη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι