Αμερικανικές ενισχύσεις στο ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων

Αμερικανικές ενισχύσεις στο ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων

Τα μέσα που διαθέτουν για την κυβερνοασφάλεια αποφάσισαν να θέσουν στην διάθεση του ΝΑΤΟ οι ΗΠΑ προκειμένου να βοηθήσουν τις χώρες μέλη στην αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων εκ μέρους της Ρωσίας.

Την ανακοίνωση έκανε στις Βρυξέλλες ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις, ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους εξήγησε ότι η Ουάσινγκτον ακολουθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο το παράδειγμα άλλων χωρών-μελών που έχουν ήδη δεσμευθεί να παράσχουν “κυβερνο-πόρους” στη Συμμαχία. Κατονόμασε μάλιστα την Βρετανία, την Δανία, την Ολλανδία και την Εσθονία.

Ο Μάτις αναφέρθηκε και στην απόπειρα κυβερνοεπίθεσης στην έδρα του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) τον περασμένο Απρίλιο, η οποία απετράπη από την ολλανδική αντικατασκοπεία. Μάλιστα για την υπόθεση αυτή η Ολλανδία απέλασε τέσσερις Ρώσους που τους θεωρεί κατασκόπους της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας GRU.

Ο Αμερικανός υπουργός τόνισε ότι η Ρωσία θα πρέπει να λογοδοτήσει για τις πράξεις της και σημείωσε ότι έχει δει «αρκετές από τις αποδείξεις» ώστε να μπορεί να διαπιστώσει ότι «οι Ολλανδοί και οι Βρετανοί είναι 100% ακριβείς στην απόδοση ευθυνών».

Οι δηλώσεις του Μάτις έγιναν με την ευκαιρία της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, την ώρα που η Μόσχα  δέχεται σφοδρές επικρίσεις από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που την κατηγορούν για κυβερνοεπιθέσεις μεγάλης εμβέλειας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι