Αμερικανικό μαχητικό, ιρανικό επιβατικό: Απειλεί με μέτρα η Τεχεράνη εάν…

Αμερικανικό μαχητικό, ιρανικό επιβατικό: Απειλεί με μέτρα η Τεχεράνη εάν…

Η Τεχεράνη θα λάβει τα ανάλογα μέτρα αφού εξετάσει τις λεπτομέρειες σχετικά με την παρεμπόδιση ενός επιβατικού αεροσκάφους με προορισμό τον Λίβανο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Μουσαβί. «Εξετάζονται οι λεπτομέρειες αυτού του περιστατικού. Μετά τη συλλογή των δεδομένων, θα ληφθούν πολιτικά και νομικά μέτρα», τόνισε ο Μουσαβί σε ανακοίνωσή του αργά χθες.

Με μήνυμα που εστάλη στον Ελβετό πρεσβευτή στην Τεχεράνη, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Ισλαμική Δημοκρατία, η Τεχεράνη ανέφερε ότι αν συμβεί οποιοδήποτε περιστατικό με το αεροπλάνο κατά την επιστροφή του, το Ιράν θα θεωρήσει υπόλογες τις ΗΠΑ, συμπλήρωσε.

Δύο αμερικανικά μαχητικά πέταξαν κοντά στο ιρανικό επιβατικό αεροπλάνο Mahan Air πάνω από τον συριακό εναέριο χώρο, αναγκάζοντας τον πιλότο να αλλάξει απότομα υψόμετρο για να αποφύγει τη σύγκρουση, τραυματίζοντας αρκετούς επιβάτες, ανέφερε νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων IRIB. Το πρακτορείο αρχικά έκανε λόγο για ένα μόνο ισραηλινό μαχητικό που πλησίασε το αεροπλάνο, αλλά αργότερα μετέδωσε ότι ο πιλότος τόνισε ότι υπήρχαν δύο μαχητικά που ταυτοποιήθηκαν ως αμερικανικά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι