Αμερικανοί κατέρριψαν drone Υεμενιτών – Οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν πύραυλο

Στο στόχαστρο των Χούτι δεξαμενόπλοιο στην Υεμένη

Υεμενίτες αντάρτες εκτόξευσαν πύραυλο με στόχο στρατιωτική βάση το Ισραήλ, αλλά έστειλαν και drone για θαλάσσιες επιχειρήσεις

Οι σιίτες αντάρτες της Υεμένης Χούθι ανακοίνωσαν ότι όντως εκτόξευσαν βαλλιστικούς πυραύλους με στόχο στρατιωτικές θέσεις στη νότια ισραηλινή πόλη Εϊλάτ, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των ανταρτών, ενώ λίγες ώρες πριν ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι αναχαίτισε πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα με το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Arrow έναν ιρανικής κατασκευής βαλλιστικό πύραυλο, που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη.

Σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων ενεργοποιήθηκαν γι’ αυτό τον λόγο στη νότια ισραηλινή πόλη Εϊλάτ. Ωστόσο ο πύραυλος δεν εισήλθε σε ισραηλινό εναέριο χώρο, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός. Μετά την έναρξη του πολέμου το σύστημα Arrow, σύμφωνα με το Ισραήλ, έχει καταρρίψει τέσσερις πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από την Υεμένη και έναν άλλο πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας.

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, εν τω μεταξύ, κατέρριψε ένα drone που εκτοξεύτηκε σήμερα το πρωί από ένα τμήμα της Υεμένης που ελέγχεται από τους αντάρτες Χούθι, δήλωσε στο Reuters Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος.

Πρόκειται για την έκτη φορά που το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό καταρρίπτει drones στη νότια Ερυθρά Θάλασσα, μετά την έναρξη του πολέμου. Οι επιθέσεις με drones γίνονται εν μέσω μιας σειράς επιθέσεων σε εμπορικά πλοία στα ύδατα της Μέσης Ανατολής.

Νωρίτερα σήμερα, η υπηρεσία Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου της Βρετανίας (UKMTO) και η βρετανική εταιρεία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας Ambrey αναφέρθηκαν σε ένα περιστατικό που αφορούσε σε ένα ύποπτο drone πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα δυτικά του λιμένος Χοντέιντα της Υεμένης.

Η UKMTO ζήτησε από τα πλοία που βρίσκονται στην περιοχή να είναι προσεκτικά. Δεν προκλήθηκαν  ζημιές σε πλοία του αμερικανικού ΠΝ ή τραυματισμοί μελών του προσωπικού στην επίθεση, δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος. Το αμερικανικό ναυτικό ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τρία εμπορικά πλοία δέχθηκαν επίθεση στη νότια Ερυθρά Θάλασσα. Οι σιίτες αντάρτες της Υεμένης διαμηνύουν πως θα συνεχίσουν να βάζουν στο στόχαστρο ισραηλινά πλοία «ωσότου σταματήσει η ισραηλινή επίθεση εναντίον των αδελφών μας στη Λωρίδα της Γάζας».

Στη φωτογραφία (χθεσινή, 5ης Δεκεμβρίου) ένοπλος κάθεται σε μια βάρκα και φαίνεται το φορτηγό πλοίο Galaxy Leader, που κατελήφθη από τους Χούθι στα ανοιχτά του λιμένος Al-Salif στην Ερυθρά Θάλασσα στα μέσα Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Galaxy Leader είναι ισραηλινών συμφερόντων. Το πλοίο είχε προορισμό την Ινδία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι