Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι οι Ρώσοι εκπαιδεύουν Γερμανούς νεοναζί

Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι οι Ρώσοι εκπαιδεύουν Γερμανούς νεοναζί

Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν  ότι έξω απο την Αγία Πετρούπολη λειτουργεί στρατόπεδο νεοναζί (κυρίως Γερμανών αλλά και Σκανδιναβών), που εκπαιδεύονται απο Ρώσους παραστρατιωτικούς.

Ο Νέιθαν Αλεξάντερ Σέιλς, επικεφαλής-συντονιστής αντιτρομοκρατίας στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, υποστηρίζει  ότι προκειται συγκεκριμένα για ένα κέντρο ονόματι “Παρτιζάν”. Κατά τη γνώμη του το έχει συστήσει μια ρωσική ακροδεξιά οργάνωση, το “Ρωσικό Κίνημα Ράιχ”, αλλά υπαινίσσεται ότι αυτό μπορεί να ειναι εις γνώσιν της κυβέρνησης της Ρωσίας.

Οι εκπαιδευόμενοι κομάντο ασκούνται σκληρά -λένε οι ΗΠΑ δια στόματος Σέιλς-  και έχουν καθημερινο πρόγραμμα εξάσκησης για τουλάχιστον 9 ώρες. Οι άνδρες εκπαιδεύονται, μεταξύ άλλων, στη χρήση εκρηκτικών, τον χειρισμό όπλων χειρός και πολυβόλων, στη σκοποβολή, και στη μάχη σώμα με σώμα με μαχαίρι. Ο Αμερικανός υποστηρίζει ότι “διδάσκονται” το έρπειν σε λάσπη και χιόνι, πορείες σε δύσβατα εδάφη με πλήρη εξάρτυση, μεθόδους ανάκρισης και εξευτελισμού.

Το στρατόπεδο «Παρτιζάν» κατά τη γνώμη του αποτελεί τη «σχολή ευελπίδων» στην οποίαν ονειρεύεται να φοιτήσει κάθε φανατικός νεοναζί. Λειτουργεί από το 2014

Ο κ. Σέιλς δεν ξεκαθαρίζει πόσα τέτοια στρατόπεδα λειτουργούν στη δική του πατρίδα.

Η συντηρητική εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ έχει και βίντεο απο την εκπαίδευση, όμως ο δημοσιογράφος της λέει ξεκάθαρα οτι προκειται για κέντρο πολεμικών τεχνών και εκπαίδευσης στην επιβιωση, ότι μιλησε με πολλούς άνδρες εκεί και του είπαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με πολιτική και ότι τους ενδιαφέρει να είναι απλώς “σε φόρμα”. Το κυριότερο (που το λέει ο δημοσιογράφος, αλλά όχι ο Σέιλς) είναι ότι η ρωσικη κυβέρνηση έχει ερευνήσει πολλές φορές το κέντρο για εξτρεμιστές.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=QzVzKIzHcgg

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι