Αμερικανός ομολόγησε ότι κατασκόπευε υπέρ της Κινας

Αμερικανός ομολόγησε ότι κατασκόπευε υπέρ της Κινας

Αμερικανός στρατιωτικός, ο οποίος απασχολείτο στην στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, φέρεται να ομολόγησε την Τρίτη πως έδινε στην Κίνα εμπιστευτικές και απόρρητες πληροφορίες όσον αφορά την άμυνα των ΗΠΑ, τον πόλεμο στην Ουκρανία, και έγγραφα για εξοπλισμούς, στρατιωτικές τακτικές και στρατηγικές.

Πρόκειται για έναν 24χρονο υπαξιωματικό, τον Κόρμπιν Σολτς, που είχε πρόσβαση σε άκρως απόρρητα έγγραφα και έχει συλληφθεί από τον Μάρτιο στο Φορτ Κάμπελ, στρατιωτική βάση στην πολιτεία Κεντάκι. Σήμερα ανακοινώθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι ομολόγησε την ενοχή του και ότι δέχθηκε από τους Κινέζους 42.000 δολάρια.

Σύμφωνα με τα δικόγραφα, παρέδωσε έναντι αμοιβής δεκάδες εμπιστευτικά έγγραφα σε πρόσωπο που ζει στο Χονγκ Κονγκ και φέρεται να συνδέεται με την κινεζική κυβέρνηση. Ανάμεσα στα έγγραφα που έστειλε στην Κίνα ήταν έκθεση με συμπεράσματα του αμερικανικού στρατού από τον πόλεμο στην Ουκρανία, τα οποία θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για την υπεράσπιση της Ταϊβάν, νήσου που το Πεκίνο θεωρεί κινεζική επαρχία.

Άλλα έγγραφα περιείχαν αναλύσεις για κινεζικές στρατιωτικές τακτικές, ασκήσεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη Νότια Κορέα και στις Φιλιππίνες, ή οπλικά συστήματα όπως το ελικόπτερο HH-60 και το καταδιωκτικό F-22.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι