Αμετανόητοι οι Τούρκοι… “έδωσαν χαρά στους στρατιώτες”

Αμετανόητοι οι Τούρκοι… “έδωσαν χαρά στους στρατιώτες”

Λίγες μέρες μετά τον στρατιωτικό τους χαιρετισμό στον αγώνα με την Αλβανία, όταν πήραν τη νίκη με γκολ στο 90’ για τα προκριματικά του EURO 2020, οι Τούρκοι το έκαναν ξανά, παρά τη γενική κατακραυγή. ​Συγκεκριμένα, μετά το ματς με τη Γαλλία τη Δευτέρα (14/10) στο Παρίσι, που έληξε ισόπαλο 1-1, οι παίκτες της εθνικής Τουρκίας χαιρέτησαν και πάλι στρατιωτικά προς τιμήν του τουρκικού στρατού.

O μέσος της Μίλαν, Χασάν Τσαλχάνογλου σχολίασε μετά τον αγώνα όταν παίζει για την εθνική, η πολιτική δεν έχει θέση, καθώς παίζει ποδόσφαιρο, όμως, τόνισε πως στηρίζουν 100% τη χώρα τους, σχολιάζοντας πάντως δεν είναι πάντα όλα όμορφα». Στο μεταξύ, ο νεαρός αμυντικός της Γιουβέντους, Μερίχ Ντεμιράλ, σε ανάρτηση του στο Twitter έγραψε ότι «ευτυχισμένος είναι αυτός που ονομάζεται Τούρκος», βάζοντας και τρεις σημαίες της Τουρκίας.

Η φράση αυτή έχει ειπωθεί από τον Μουσταφά Κεμάλ το 1933, στη δέκατη επέτειο της τουρκικής δημοκρατίας. Τέλος, σύσσωμη η ομάδα μετά τη νίκη με την Αλβανία ανήρτησε μια ομαδική φωτογραφία από τα αποδυτήρια στον επίσημο λογαριασμό Twitter της τουρκικής ομοσπονδίας όπου χαιρετούν στρατιωτικά και στη λεζάντα γράφει πως η νίκη είναι αφιερωμένη στους γενναίους στρατιώτες μας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι