Άμμος θάλασσας αντί τσιμέντου βρέθηκε σε σημεία του τριώροφου κτιρίου που κατέρρευσε στην Πόλη

Άμμος θάλασσας αντί τσιμέντου βρέθηκε σε σημεία του τριώροφου κτιρίου που κατέρρευσε στην Πόλη

Ο Τούρκος υπουργός Περιβάλλοντος αποκάλυψε πως για το χτίσιμο του κτιρίου που κατέρρευσε με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματισθούν οκτώ, είχε χρησιμοποιηθεί μέχρι και άμμος από τη θάλασσα. Δύο εκ των τραυματιών είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ο ιδιοκτήτης των πάνω ορόφων αλλά και του ψητοπωλείου που λειτουργούσε στο ισόγειο -ο τελευταίος πιθανόν γιατί έκανε παρεμβάσεις που επηρέασαν κι αυτές τη στατικότητα.

Όσον αφορά το όλο κτήριο, είχε χτιστεί το 1988 και κάποια στιγμή προστέθηκε παράνομα ο τρίτος όροφος και “μισός” τέταρτος.

«Κατά τους πρώτους επιτόπιους ελέγχους, έγινε αντιληπτό ότι το κτίριο, που κατασκευάστηκε το 1988, κατασκευάστηκε χωρίς αρχιτεκτονικά και μηχανολογικά πρότυπα, χρησιμοποιήθηκε θαλάσσια άμμος στην κατασκευή του και έγιναν παρεμβάσεις, που διατάραξαν τη στατικότητα του κτιρίου» είπε ο αρμόδιος υπουργός.

Όπως δείχνει και βίντεο, το κτίριο κατέρρευσε ξαφνικά σήμερα νωρίς το πρωί, ενώ περνούσε μάλιστα εκείνη τη στιγμή ακριβώς από κάτω και ένα λεωφορείο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι