Αμπάς από Τουρκία: Δεν μπορεί να υπάρξει παλαιστινιακό κράτος χωρίς την Γάζα

Αμπάς από Τουρκία: Δεν μπορεί να υπάρξει παλαιστινιακό κράτος χωρίς την Γάζα

Τί είπε ο Μαχμούντ Αμπάς.

Στην έκτακτη ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Εθνοσυνέλευσης στην Τουρκία μίλησε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, ο οποίος βρίσκεται στην Άγκυρα.

Ο Μαχμούντ Αμπάς είπε στην Εθνοσυνέλευση στην Τουρκία ότι θα πάει στη Γάζα και στη συνέχεια στην Ιερουσαλήμ.«Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους ότι η ζωή μου, η ζωή μας δεν είναι πιο πολύτιμη από τη ζωή ενός μικρού παιδιού στη Γάζα» είπε ο Μαχμούντ Αμπάς, για να προσθέσει: «Αποφάσισα να πάω στη Γάζα μαζί με όλους τους αδελφούς μου στην παλαιστινιακή ηγεσία».

Στη συνέχεια, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος ανέφερε: «Θα το κάνω και μιλάω εδώ από ένα διεθνές βήμα και καλώ τους ηγέτες όλων των αραβικών και ισλαμικών χωρών και τους αξιωματούχους του ΟΗΕ να κάνουν όλοι μαζί αυτό το ανθρωπιστικό καθήκον. Λέμε ας το κάνουμε αυτό για χάρη της ειρήνης και για να πάψουν οι δικαιολογίες για την κατοχή, αν ο στόχος μας είναι η ειρήνη και η σταθερότητα για όλους.

Στο ίδιο πλαίσιο, καλώ το Συμβούλιο Ασφαλείας και τον ΟΗΕ, των οποίων 80 ψηφίσματα δεν έχουν εφαρμοστεί και θα ήθελα να πω ότι μετά τη Γάζα, Θεού θέλοντος, θα κατευθυνθώ στην Ιερουσαλήμ. Θα πάω στην αιώνια πρωτεύουσά μας».

Ο Αμπάς τόνισε επίσης πως ο παλαιστινιακός λαός θα σταθεί όρθιος και δεν θα αποδεχθεί μια λύση που θα κρατήσει τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη διαιρεμένες.

«Η Γάζα είναι δική μας στο σύνολό της. Δεν δεχόμαστε καμία λύση που θα διαιρεί τα εδάφη μας» δήλωσε.«Δεν μπορεί να υπάρξει παλαιστινιακό κράτος χωρίς τη Γάζα. Ο λαός μας δεν θα παραδοθεί».

Πηγή: newsit.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι