VIDEO

Αναδίπλωση Κασσελάκη για την Χαμάς μετά την διαμαρτυρία του πρέσβη του Ισραήλ

Αναδίπλωση Κασσελάκη για την Χαμάς μετά την διαμαρτυρία του πρέσβη του Ισραήλ

Εμμέσως ανακάλεσε τις προχθεσινές του δηλώσεις ο Στέφανος Κασσελάκης, λόγω της αντίδρασης των Ισραηλινών. Είχε πει ότι «μέρος της Χαμάς είναι τρομοκράτες», η πρεσβεία του Ισραήλ ανήρτησε κείμενο αναφέροντας ότι τρομοκράτες είναι όλη η Χαμάς, από την ηγεσία μέχρι και τη βάση της, οπότε σε νεότερη συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τοποθέτηση.

Σε συνέντευξή του στο Action 24, όταν του τέθηκε το σχετικό ερώτημα, αυτή τη φορά απάντησε: «Η Xαμάς εφόσον κάνει τρομοκρατικές ενέργειες είναι τρομοκρατική οργάνωση αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να παρέμβει. Εάν ένα κομμάτι – για οποιονδήποτε λόγο – καλύπτει ανθρωπιστικές ανάγκες, αυτό το κομμάτι πρέπει να το αναλάβει η Δύση» είπε καλώντας όμως το Ισραήλ να εξηγήσει αν «αυτή η σφαγή που γίνεται στη Γάζα εκφράζει όλους τους Ισραηλινούς Πολίτες”. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση, απάντησε: «100%».

Στην προηγούμενη συνέντευξή του είχε πει: «Η Χαμάς έχει ένα μέρος το οποίο όντως κάνει τρομοκρατικές ενέργειες. Αυτό ισχύει. Από κει και πέρα το θέμα είναι πώς μπορούμε εμείς να παρέμβουμε ως Διεθνής Κοινότητα για να φέρουμε μια ανάπτυξη σ’ αυτή την περιοχή, η οποία να μην έχει ανάγκη τη Χαμάς να καλύπτει κενά, στο κομμάτι στο οποίο κάνει τοπικό έργο σε ζητήματα ανθρωπιστικής βοήθειας κ.λπ». H νεότερη συνέντευξη, και η φράση στο 6ο λεπτό. Στην πρώτη συνέντευξη είναι στο 7ο λεπτό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι