Aνακαλεί ο Γιώργος Λιάνης τα περί συγγνώμης Τσίπρα σε Βενιζέλο για το σκάνδαλο Novartis

Aνακαλεί ο Γιώργος Λιάνης τα περί συγγνώμης Τσίπρα σε Βενιζέλο για το σκάνδαλο Novartis

Σε αυστηρό τόνο κύκλοι του Αλέξη Τσίπρα διαψεύδουν κατηγορηματικά ως απολύτως ψευδή τα περί συναντήσεων του με πολιτικούς αντιπάλους του για την υπόθεση Novartis. Διαψεύδει και ο ίδιος ο Γιώργος Λιάνης, που ξεκίνησε το όλο θέμα.

Υπενθυμιζεται ότι μιλώντας χθες στο Mega για τη σύγκλιση σοσιαλιστικών δυνάμεων ο Γιώργος Λιάνης είπε μεταξύ άλλων ότι «την επόμενη ημέρα το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συνεργαστεί με κάτι. Δεν μπορεί να συνεργαστεί με κάτι άλλο πέρα από την Αριστερά. Πώς όμως; Αφού αυτός ο χώρος πρέπει να ζητήσει μια σοβαρή συγγνώμη από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ για όσα τραβήξαμε την περίοδο της διακυβέρνησης με τις λοιδορίες, τις κατηγορίες, τις παραπομπές πολιτικών προσώπων και την κατηγορία ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνο για την χρεοκοπία της χώρας» και πρόσθεσε ότι «αυτά όλα πρέπει να τραβηχτούν για να ξεκινήσει μια συζήτηση. Βεβαίως πρέπει να δώσουν συγχωροχάρτι. Ο Τσίπρας ήδη το έχει κάνει το πρώτο βήμα. Ξέρω ότι έχει γίνει τηλεφώνημα του Τσίπρα σε μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο οποίο ουσιαστικά του ζήτησε συγγνώμη για την παραπομπή του στην υπόθεση Novartis».

Σήμερα ο ίδιος σε δήλωση στο enikos.gr μιλά για υπερβολή από την πλευρά του. Αναφέρει τα εξής: «Στην κυριακάτικη συμμετοχή μου στην εκπομπή της κ. Γιάμαλη στο MEGA είπα ότι γνωρίζω πως ο κ. Τσίπρας έκανε ένα τηλεφώνημα σε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε συγγνώμη για την υπόθεση Novartis. Η αλήθεια είναι πως υπερέβαλα, στηριζόμενος στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στο συνέδριο της “Καθημερινής”, πριν από λίγο καιρό, ότι δηλαδή κάναμε λάθος χειρισμούς στην υπόθεση Novartis και βάλαμε στο ίδιο τσουβάλι ανθρώπους που είχαν εμπλακεί, με άλλους που δεν είχαν. Εφελκυστικά πίστεψα ότι ο κ. Τσίπρας με αυτή την τολμηρή δήλωση είχε ζητήσει εμμέσως συγγνώμη. Πιθανόν να το έκανα, γιατί ο διακαής μου πόθος είναι η συνεργασία των δύο παρατάξεων για το καλό του τόπου. Όμως, αυτό που είπα και εννοούσα εγώ στην κ. Γιάμαλη, είναι τελείως διαφορετικό από τις ποικίλες ερμηνείες που του δόθηκαν. Άλλωστε τι σημασία έχουν οι προσωπικές απόψεις όταν υπάρχει δημόσιος διάλογος;».

Πηγές προσκείμενες στον Αλέξη Τσίπρα ανεπισήμως δήλωσαν: «Δημοσιεύματα που αναφέρουν υποτιθέμενη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με πολιτικούς του αντιπάλους, και ιδιαίτερα με αντικείμενο την υπόθεση Νοβαρτις, στερούνται σοβαρότητας και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Πηγή: Mega, in.gr

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx