Ανακατέλαβαν την Νομική του ΑΠΘ μετά την αποχώρηση των ΜΑΤ

Απόπειρα εισβολής κουκουλοφόρων με αλυσοπρίονο σε χώρο με πυρηνικό αντιδραστήρα στο ΑΠΘ

Σε ανακατάληψη του κτιρίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσαλονίκης προχώρησαν φοιτητές λίγες ώρες μετά την αστυνομική επιχείρηση για τον τερματισμό πολυήμερης κατάληψης.

Αρχικά εισήλθαν στο φουαγιέ της Σχολής και στη συνέχεια προχώρησαν στον αποκλεισμό του κτιρίου Υπενθυμίζεται ότι στη Σχολη μπήκαν τα ΜΑΤ λίγο πριν από τις 7 σήμερα το πρωί στοπλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης για τη λήξη της κατάληψης στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν συντονισμένα στους χώρους της Νομικής και άνοιξαν τις πόρτες της σχολής, η οποία τελούσε υπό κατάληψη.

Διμοιρίες των ΜΑΤ απέκλεισαν κάθε πιθανή δίοδο προς το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ και προς την είσοδο της Νομικής Σχολής. Σύμφωνα με το ertnews.gr, η απομάκρυνση των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο έγινε χωρίς να υπάρξουν εντάσεις. Σε ανακοινώσεις τους το ΚΚΕ και η Νέα Αριστερά καταδικάζουν την αστυνομική επέμβαση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι