Ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής για τη Θεία Κοινωνία από την …πίσω πόρτα

Ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής για τη Θεία Κοινωνία από την …πίσω πόρτα

Ανακοίνωση, με αφορμή την περίπτωση ιερέα, ο οποίος φέρετε ότι προσέφερε τη Θεία Κοινωνία σε πιστούς, στην πίσω πόρτα εκκλησίας εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.»

Σημειώνεται ότι εφημέριος της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι φέρεται από κάποια ΜΜΕ ότι έχει προσφέρει τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι