Αναλαμβάνουν την ευθύνη για την κατάρριψη οι Φρουροί της Επανάστασης

Αναλαμβάνουν την ευθύνη για την κατάρριψη οι Φρουροί της Επανάστασης

Οι Φρουροί της Επανάστασης, το επίλεκτο σώμα του Ιράν, ανέλαβαν την ευθύνη για την ακούσια κατάρριψη του Boeing 737 της Ukraine International Airlines. Ο λάθος υπολογισμός των Φρουρών είχε ως αποτέλεσμα 176 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας, Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ, δήλωσε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη για την κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους και ζήτησε συγγνώμη από τους Ιρανούς, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Irib.

«Μακάρι να πέθαινα και να μην ήμουν αυτόπτης μάρτυρας ενός τέτοιου ατυχήματος», δήλωσε ο επικεφαλής μεραρχίας Αμιραλί Χατζιζαντέχ. Πρόσθεσε ότι οι Φρουροί μπέρδεψαν το ουκρανικό αεροσκάφος για πύραυλο Κρουζ και το κατέρριψαν με πύραυλο μικρού βεληνεκούς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι