Αναμένεται να προσληφθούν 5.000 επαγγελματίες οπλίτες

Αναμένεται να προσληφθούν 5.000 επαγγελματίες οπλίτες

Ο Πρωθυπουργός απόψε στην ΔΕΘ θεωρείται πιθανό να ανακοινώσει μεταξύ άλλων και την πρόσληψη 5.000 επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ), διευρύνοντας το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων.

Παρότι η ΔΕΝ ματαιώθηκε λόγω κορωνοϊού, η καθιερωμένη ομιλία του Πρωθυπουργού θα γίνει σε περιορισμένο κοινό 50 ατόμων, στις 7 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Αναμένεται επίσης να ανακοινώσει εξοπλιστικές αναβαθμίσεις και συμφωνιες που συνήφθησαν με Γαλλία και άλλες χώρες.

Ειδικότερα, πληροφορίες θέλουν την ελληνική πλευρά να περνά στην ενίσχυση των μαχητικών αεροσκαφών Mirage, αλλά και την αναβάθμιση 4 φρεγατών, ανεβαίνοντας κατηγορία ως προς την στρατιωτική υπεροχή της χώρας. Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί και στην αξιοποίηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Οικονομικά και ΕΣΥ

Παρά το γεγονός ότι η αντιμετώπιση της τουρκικής παραβατικότητας απορροφά άυλους και υλικούς πόρους, η περαιτέρω «αιμοδοσία» του Εθνικού Συστήματος Υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα. Αναμένεται ο Πρωθυπουργός να αναφερθεί και στην στήριξη του ΕΣΥ.

Ο Πρωθυπουργός θα αναφερθεί επίσης στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, στην καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους, στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και στα κίνητρα για την απασχόληση, στη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και στον νέο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι