Ανανεώθηκε για πενταετία η θητεία των τριών Ελλήνων Ευρωπαίων Εισαγγελέων

Ανανεώθηκε για πενταετία η θητεία των τριών Ελλήνων Ευρωπαίων Εισαγγελέων

Ανανεώθηκε για πέντε χρόνια, με ομόφωνη απόφαση του σώματος των εκλεκτόρων της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας η θητεία των τριών εντεταλμένων Ευρωπαίων Εισαγγελέων, στο γραφείο της Αθήνας, η οποία σύντομα θα έληγε.

Έτσι, με την ψήφο και των 24 μελών του φορέα (ένας εισαγγελέας από κάθε χώρα μέλος), οι εντεταλμένοι Ευρωπαίοι εισαγγελείς Πόπη Παπανδρέου, Χαρίκλεια Θάνου και Διονύσης Μουζάκης θα συνεχίσουν το έργο τους στο γραφείο της ευρωπαϊκής εισαγγελίας στη χώρα μας, ερευνώντας σειρά από υποθέσεις που βρίσκονται ήδη εν εξελίξει, όπως αυτή για τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ. Το σώμα των εκλεκτόρων που όλα τα ελληνικά μέσα “αποδίδουν” ως κολλέγιο επειδή έτσι το χαρακτηρίζουν οι αγγλόφωνοι, έχει 24 μέλη. Η  Ιρλανδία, η Ουγγαρία και η Δανία δεν ήθελαν να να συμμετάσχουν και η συμμετοχή των κρατών-μελών δεν είναι υποχρεωτική. Αυτές οι τρεις χώρες έχουν κάπως χαλαρή σχέση με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

Οι τρεις Έλληνες εισαγγελείς μαζί με συναδέλφους τους  Εισαγγελείς εφετών, που στελεχώνουν το γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας της Ελλάδας, εδώ και αρκετούς μήνες έχουν συλλέξει τεράστιο όγκο στοιχείων για την υπόθεση των παράνομων επιδοτήσεων και έχουν πλήρη και σε βάθος γνώση για την υπόθεση που απασχολεί την πολιτική και κοινωνική ζωή. Το γραφείο των εντεταλμένων Εισαγγελέων έχει παράλληλα και άλλες ανοικτές υποθέσεις που έχουν τεθεί υπό τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, καθώς το οικονομικό αντικείμενο τους αφορά τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx